Στεφανίδη: “Τα θαλάσσωσα» – Η εξήγηση για τα άλματά της

Η Κατερίνα Στεφανίδη παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη στα άλματά της στον τελικό του επί κοντώ, ωστόσο εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την τέταρτη θέση που κατέκτησε στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ αναφέρθηκε στο ρίσκο που πήρε με τα κοντάρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Στα 4.50μ. άλλαξα κοντάρι μετά τις δύο πρώτες προσπάθειες και με άγχωσε αυτή η επιλογή με το χαμηλότερο κοντάρι. Έγιναν λίγο κάποιες επιλογές από τις δοκιμαστικές, βιαστήκαμε με τα κοντάρια. Έτσι όπως ξεκίνησε ο αγώνας, έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Έχω ακόμη, είμαι καλά και είμαι έτοιμη για επίδοση πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Ίσως η πίεση των μεταλλίων με άγχωσε πάρα πολύ.

Είχε πολλή ζέστη και υγρασία σήμερα. Ο προκριματικός από τον τελικό είναι πολύ διαφορετικός αγώνας. Στον προκριματικό πάμε να μην χάσουμε, στον τελικό πάμε να κερδίσουμε. Είναι άλλη αίσθηση και επιλογές.

Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια, έκανα αρκετά λάθη. Κι οι τρεις κοπέλες που πήραν μετάλλιο είχαν πηδήξει καλύτερα από μένα φέτος. Μου έκανε εντύπωση πως η κοπέλα από την Αγγλία έκανε τόσο καλή εμφάνιση, γιατί συνήθως δεν πάει καλά στους μεγάλους αγώνες, αλλά της αξίζει το χάλκινο μετάλλιο. Η Σιντόροβα είναι μία από τις καλύτερες επικοντρίστριες όλων των εποχών κι η Ναζότ έκανε πολλές σπουδαίες προσπάθειες φέτος.

Λέμε να πάμε στο Παρίσι. Φέτος κάναμε μια επιλογή με τα κοντάρια κι ίσως αυτό δημιούργησε πρόβλημα. Κάναμε μία επιλογή που ήταν ρίσκο, με πιο μακριά κοντάρια. Ελπίζαμε πως αυτό θα βγει σε καλό για μια επίδοση πάνω από 4.90μ.. Ίσως σήμερα με τον τρόπο που έτρεχα και τις συνθήκες, ίσως αν είχα τα άλλα κοντάρια, να ήταν καλύτερα. Έχω αρχίσει να εξοικειώνομαι με τα μεγάλα κοντάρια, αυτά είναι που πιστεύω θα με πάνε πάνω από τα 5.00μ.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, μου δώσατε πολλή αγάπη. Ελπίζω σύντομα να τελειώσουν οι φωτιές στην Ελλάδα και να σας ξανακάνω περήφανους στο μέλλον”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα