Στεφανίδης: «Ύστατη προσπάθεια για Football League»

Επιθυμία της νυν διοίκησης του Άρη είναι οι «κίτρινοι» να αγωνιστούν στη Football League και όχι στη Γ’ Εθνική, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Στεφανίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arrena».

Ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικέων, αν και ξεκαθάρισε ότι η τελική απόφαση ανήκει στους μετόχους, υπογράμμισε ότι θα γίνει μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους πιστωτές του συλλόγου και ο Άρης να μην πέσει στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Παναγιώτης Στεφανίδης:

-Για τα παράπονα που υπάρχουν προς την νέα διοίκηση, αλλά και τις κινήσεις που γίνονται: 
«Καταρχήν να υπενθυμίσω σε όλους ότι εμείς κάναμε την αίτηση για να γίνουμε διοίκηση τον Φεβρουάριο, με σκοπό να μπαίναμε εκείνη την στιγμή στην ομάδα, μήπως μπορούσαμε να σώσουμε κάτι. Είναι τελείως διαφορετικά τώρα που μπήκαμε, αλλά όλο αυτό το διάστημα που δεν ήμασταν διοίκηση επεξεργαζόμασταν το σχέδιο που θα ακολουθήσουμε προκειμένου να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια να μπορέσει ο Άρης να παραμείνει σε επαγγελματικό επίπεδο. Όλο αυτό το διάστημα που είμαστε διοίκηση προς τα έξω ακούγεται πως είμαστε απόντες και πως δεν κάνουμε τίποτα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν θέλουμε να βγαίνουμε και να λέμε οτιδήποτε, πριν να είναι ολοκληρωμένο. Έχουν γίνει αρκετά πράγματα. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω πως όταν χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες εφέσεις σε δικαστικές αποφάσεις το κάναμε. Παρ’ όλα αυτά βλέπαμε πως έβγαιναν πολλοί και έλεγαν ότι. κοιμούνται στην ΠΑΕ Άρης, δεν κάνουν τίποτα και άλλα τέτοια. Όταν διαπίστωσαν ότι είχαμε κάνει την έφεση για την μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, δεν είπε κανείς τίποτα».

-Για τη συνέχεια: 
«Δεν πειράζει. Γι’ αυτά είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε και δεν μας απασχολούν πάρα πολύ. Αυτό που μας απασχολεί είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πετύχουμε το καλό του Άρη. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο, ορισμένα πράγματα είχαν ειπωθεί και στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πιστωτών, γίνονται καθημερινά συναντήσεις. Προσπαθούμε να κρατήσουμε παράλληλα τα παιδιά της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές, ώστε να μην έχουμε επιπλοκές στο θέμα του ρόστερ, να έχουμε μια βάση να χτίσουμε στην πορεία. Βλέπουμε δημοσιεύματα για δικούς μας ποδοσφαιριστές, που έχουν υπογράψει σε άλλες ομάδες. Βγήκε ανακοίνωση άλλης ομάδας, που λέει πως δεν θέλει το όνομα της να ανακατεύεται σ’ αυτήν την σεναριολογία. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες και παράλληλα επεξεργαζόμαστε το σχέδιο που έχουμε, προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στην Β’ εθνική, αν και εφόσον είναι εφικτό αυτό και με τους όρους που έχουμε θέσει. Υπάρχουν και άλλα θέματα, που μας απασχολούν, όπως το θέμα του γηπέδου. Έχουν γίνει και εκεί ενέργειες και θα ανακοινωθούν πάρα πολύ σύντομα. Έχουμε προχωρήσει κάποιες επαφές και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα “business plan”, το οποίο θα παρουσιάσουμε στην Κοινωνία Μελών Άρη, όταν γίνει η συνέλευση. Απλά, αυτά τα πράγματα δεν ανακοινώνονται, όταν δεν είναι έτοιμα».

-Για το πού θα αγωνίζεται ο Άρης στη νέα σεζόν: 
«Δική μας επιθυμία είναι να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια, ώστε ο Άρης να βρίσκεται στην Β’ εθνική. Δεν είναι δική μας απόφαση. Είναι απόφαση των μετόχων. Εμείς θα πάμε στην συνέλευση όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, ώστε να δείξουμε ότι ο Άρης μπορεί να επιβιώσει. Είναι κάποιοι παράμετροι που πρέπει να υπάρχουν, ώστε ο Άρης να μπορεί να αγωνιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα. Αφενός να υπάρξει ολική συμφωνία με τους πιστωτές, αφετέρου να υπάρχουν πόροι στην ομάδα μέσω χορηγιών, μέσω τηλεοπτικών ή όποιων άλλων εσόδων μπορεί να έχει η ομάδα. Εμάς στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο, να μειώσουμε το χρέος, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ομάδας. Να γίνει πιο ελκυστική και να μπορέσει κάποιος επενδυτής να ρίξει τα χρήματα του εδώ πέρα».

-Για τις υποψίες ότι πως η διοίκηση ετοιμάζει την ομάδα για την Γ’ κατηγορία: 
«Σε περίπτωση που αποφασιστεί από τις συνελεύσεις των μετόχων ότι η ομάδα θα πάει στην Γ’, εμείς θα παραιτηθούμε άμεσα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο ύπαρξης, αν η ομάδα βρεθεί στην Γ’ κατηγορία. Εμείς θα κάνουμε το παν να παραμείνει η ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο».

-Για το θέμα των τηλεοπτικών στην Β’ εθνική: 
«Είναι πολύ θολό το τοπίο σχετικά με τα τηλεοπτικά της Φούτμπολ λιγκ και είναι ένα ντεζαβαντάζ για εμάς. Δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της περσινής χρονιάς. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και δεν ξέρουμε αν θα ισχύσει το συμβόλαιο που ισχύει αυτήν την στιγμή. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν και οι υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν την Φούτμπολ λιγκ. Είναι μετέωρο το θέμα και περιμένουμε να δούμε. Έχουμε κάποιο πλάνο στο μυαλό μας, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

-Για τους επιφανείς Αρειανούς που μπορούν να βρεθούν κοντά στην ομάδα: 
«Αυτό το ζήτημα με τους επιφανείς Αρειανούς δεν έχει κουράσει μόνο τον κόσμο αλλά και αυτούς των οποίων τα ονόματα ακούγονται. Ξέρουν όλοι την κατάσταση της ομάδας και κάποιοι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν. Το να γράφουμε άρθρα και σενάρια για την σωτηρία της ομάδας δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τους ίδιους. Οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα με όποιον τρόπο τους ζητηθεί. Δεν είναι αυτοί που θα σώσουν τον Άρη, αλλά θα βάλουν ένα λιθαράκι μαζί μ’ όλους τους υπόλοιπους. Εμείς μπήκαμε με το σκεπτικό ότι είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα έσοδα για την επόμενη χρονιά, για να μπορεί ο Άρης να καλύψει τις ανάγκες του, να εξαλείψει το χρέος που έχει και παράλληλα να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές. Αυτό που ακούγονται συνέχεια δύο- τρία ονόματα, που θα σώσουν τον Άρη, ενοχλεί πρώτα τους ίδιους».

-Για το γεγονός ότι έχει απαξιωθεί η Κοινωνία Μελών Άρη: 
«Έχει μια πολύ βαριά προίκα η Κοινωνία Μελών Άρη. Επειδή ήμουν πρόεδρος εκεί μέχρι πριν από μια εβδομάδα, ξέρω ότι κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια αφενός να βρούμε επενδυτή, αφετέρου να λύσουμε κάποια τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι ο Άρης ούτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν μπορούσε να κάνει κανονικά. Έπρεπε να τρέχουμε τρεις μήνες με διαδικασίες και διάφορα τερτίπια να κάνουμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για την οποία τόσος ντόρος έγινε. Σχετικά με την. επενδυτολογία υπάρχουν πολλές κρούσεις, που όμως έχουν κολλήσει. Όταν εγώ δέχομαι μια κρούση από κάποιον επενδυτή και μαθαίνω τι πρόκειται να κάνει και πόσα χρήματα θα βάλει ως φίλαθλος του Άρη, σκέφτομαι τι ωραίο που θα ήταν αυτό να είναι αληθινό να μπορέσει να ξεφύγει η ομάδα από την κατάσταση που είναι. Η απογοήτευση, όταν δεν προχωράει κάτι, είναι μεγάλη. Όλο αυτό το οποίο βιώνω εγώ τόσο καιρό ας φανταστεί κάποιος να το βίωνε και ο κόσμος. Να έκανε όνειρα πως θα ξεχρεώσει η ομάδα, πως θα λυθούν τα προβλήματα και το πώς θα μπει στον δρόμο των επιτυχιών και μετά να έρχεται ξανά η απογοήτευση. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται, υπάρχουν συνεχώς τηλεφωνήματα, όμως δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά όταν μπαίνεις σε μια εταιρεία που έχει ένα σωρό προβλήματα. Ο Άρης μπορεί να είναι ένα σπίτι που κάνει 100.000, ευρώ αλλά έχει πάνω του βάρη των 300.000 ευρώ. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να εξαφανίσουμε όλα αυτά τα βάρη, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ελκυστικό το σπίτι και να πουληθεί. Δεν είναι απλά τα πράγματα».

-Για τον ρόλο της ΚΜΑ και για το νέο διοικητικό συμβούλιο: 
«Είναι άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλο τον χρόνο και μ’ όλες τις εντάσεις και διαφωνίες που είχαμε, κοιτούσαμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Στο τέλος βρίσκαμε την άκρη. Δεν θέλω να σχολιάσω την εκλογή του προέδρου ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί για την ΚΜΑ. Είναι ένα σχέδιο που το γνωρίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της. Για να μπορέσει να ανακοινωθεί πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή βάση. Μέσες-άκρες είναι αυτό που είχα αναφέρει στην συνέλευση. Θα μιλήσω με περισσότερες λεπτομέρειες όταν είναι έτοιμο. Προχωράει η υλοποίηση του σχεδίου».

-Για το γεγονός ότι μπορεί να χρεωθεί έξοδα της ΠΑΕ Άρης χωρίς να έχει ευθύνες: 
«Δεν παίζει ρόλο. Ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εκεί είναι για να πετύχουμε κάτι καλό για την ομάδα μας. Όταν καταθέσαμε την αίτηση πιστεύαμε καταρχήν πως θα πάρουμε προσωρινή διαταγή την οποία και δεν πήραμε. Είχαμε μπροστά μας επτά παιχνίδια, να δώσουμε τον αγώνα μας και να μείνει η ομάδα στην Α’ εθνική. Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα, αλλά με πάρα πολύ λίγες ελπίδες. Δεν με ενδιαφέρει το παραγοντικό, αλλά να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Δεν θα με ενδιέφερε να μπω σε μια ΠΑΕ, που έχει μηδέν έσοδα, που δεν έχει πετύχει τους στόχους της, υπάρχει απογοήτευση και δημιουργείται ένα άνοιγμα. Άλλες οι συνθήκες στις 3 Μαρτίου, που έγινε η αίτηση και άλλες τώρα. Ο Άρης, όμως, δεν μπορεί να μείνει έτσι. Γι’ αυτό μέσα σε μια εβδομάδα κινούμαστε σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Στο χορηγικό, στην συμφωνία με τους πιστωτές, στο πως θα διατηρήσουμε το ρόστερ, ακόμα και στον τρόπο που θα προσεγγίσουμε όσους μπορούν να βοηθήσουν».

-Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορεί να πάρει αδειοδότηση και να κάνει μεταγραφές:
«Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει αυτό που έχουμε στο πλάνο με τους πιστωτές μας. Απευθείας μαζί τους συναντήσεις και εκ νέου συμφωνίες. Πρέπει και αυτοί από την πλευρά τους να κατανοήσουν την δύσκολη κατάσταση του Άρη και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους. Διαφορετικά υπάρχει μια ατμόσφαιρα περί Γ’ εθνικής, το ακολούθησε πέρυσι η ΑΕΚ, ακούγεται από τον κόσμο, εμείς δεν το θέλουμε αυτό και αν πάει η ομάδα στην Γ’ δεν χρειαζόταν να μπούμε στην διοίκηση. Αυτούς που μας κατηγορούν πως θέλουμε να πάμε στην Γ’, θέλω να τους ρωτήσω ποιο είναι το κέρδος το δικό μας από μια ενδεχόμενη διάλυση της ΠΑΕ Άρης; Το πιο πιθανό είναι να το φορτωθώ κι εγώ. Ποιο θα ήταν το όφελος μου»;

-Για την κίνηση του Λάμπρου Σκόρδα να κινηθεί νομικά εναντίον 35 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου:
«Εγώ πιστεύω πως είναι κίνηση τακτικής. Δεν ξέρω ακόμα για ποιο πράγμα κατηγορούμαι. Φυσικά, σκοπεύω να αντιδράσω νομικά. Είναι η πρώτη φορά που δέχομαι μήνυση στην ζωή μου και δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση, πέρα από κάποιες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Θα πάρω την δικογραφία την Δευτέρα και θα δω πως θα κινηθώ σε νομικό επίπεδο. Όχι σε επίπεδο αποζημιώσεων, δεν θέλω κάτι τέτοιο, αλλά σε ποινικό επίπεδο. Δεν μπορούν να μένουν κάποιες πράξεις ατιμώρητες».

-Για τον αν είχε συνάντηση με τον Γιάννη Κόντη στην Αθήνα: 
«Έχω τοποθετηθεί ήδη για την επαφή, που είχε γίνει με τον Γιάννη Κόντη την περίοδο Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου, όταν είχαμε τα δικαστήρια των ποδοσφαιριστών. Η μια περίπτωση ήταν όταν η ΚΜΑ είχε αναλάβει για τρεις μέρες την διοίκηση της ΠΑΕ μετά την παραίτηση του Δημήτρη Ηλιάδη. Την επόμενη μέρα δικάζονταν εννέα υποθέσεις της ΠΑΕ Άρης και είχα ζητήσει να δω πως μπορεί να υπάρξει παρέμβαση και να δοθούν κάποιες αναβολές. Η επόμενη ήταν τον Ιανουάριο, όταν είχε δημοσιευτεί το πόρισμα και είχε δημοσιεύσει μια επιστολής προς όλους στον ημερήσιο τύπο, την οποία του ζήτησα να την καταθέσει επίσημα με αριθμό πρωτοκόλλου και στην ΚΜΑ για να την χρησιμοποιήσω στον εισαγγελέα, με την κατάθεση του πορίσματος».

-Για το γεγονός ότι το πόρισμα δεν αξιοποιήθηκε: 
«Όποιος περίμενε άμεση εφαρμογή του πορίσματος προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Οι διαδικασίες δεν είναι τόσο απλές. Το πόρισμα υπάρχει, έχει πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες και γίνεται έλεγχος. Δεν ξέρω με ποιο ρυθμό κινείται η ποινική δικαιοσύνη και οι οικονομικές υπηρεσίες που κάνουν τον έλεγχο. Αν κάποιος νομίζει πως υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος να κινηθεί μέσω του πορίσματος, πιο άμεσα ως προς την απόδοση ευθυνών και για όσα προκύπτουν μέσα από το πόρισμα, ας το κάνει και ας το προχωρήσει. Το να πιστεύουν κάποιοι ότι έχουμε θάψει την συγκεκριμένη ιστορία και πως δεν έχουμε κάνει τίποτα, δεν ισχύει. Θέλω να ξέρουν όλοι πως εδώ είμαστε και θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ. Υπάρχουν κίνδυνοι από το πόρισμα, που είχα επισημάνει στο συμβούλιο της ΚΜΑ και είχα κατηγορηθεί για συγκάλυψη».

-Για την στάση του που είχε ο Super 3 απέναντι του: 
«Δεν συνηθίζω να παρακολουθώ την στάση που κρατάει ο σύνδεσμος. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα θέμα και μια κριτική απέναντι μας και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και για το πόρισμα. Για το πόρισμα δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε το ζητούσαμε και πήραμε συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης. Όταν ήρθε το πρώτο πόρισμα και έγινε συζήτηση για την παραλαβή του δεν ήμουν μόνος εκεί μέσα, αλλά ήταν 20 άτομα απ’ όλους τους φορείς. Αύριο – μεθαύριο ας βγει κάποιος να πει την θέση που είχα τότε και αν διαφωνεί ας βγει να πει τότε γιατί δεν μίλησε».

-Για το αν έγινε εσκεμμένη κριτική προς το πρόσωπο του: 
«Στον Άρη το πιο εύκολο είναι να ασκείς κριτική από το πρώτο λεπτό. Εμείς αυτό που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι πως αν σε κατηγορήσουν για κάτι το οποίο δεν ισχύει, τότε θα βρουν το επόμενο. Η διοίκηση αυτή λειτουργεί μια εβδομάδα και όμως βγήκε ήδη άχρηστη. Ο κόσμος είναι κόσμος και δεν ασκεί διοίκηση. Εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να μην επηρεαζόμαστε απ’ όλα αυτά. Εμείς εκεί πέρα πάνω είμαστε για τον Άρη μας και για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Αν ακούμε τα παράπονα και το τι λέει ο κόσμος, τότε θα είμαστε μονάχα για να βοηθήσουμε την εικόνα του προφίλ μας, όχι τον Άρη. Πολλές φορές κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνεις κι ας μην είσαι αρεστός στον κόσμο. Δεν γίνεται να διαρρέεται συνεχώς τι συμβαίνει μέσα στην ΠΑΕ, γιατί είναι ζημιογόνο. Ήδη την πρώτη εβδομάδα έχουν υπάρξει περιστατικά, που χάλασαν συμφωνίες. Το πήραμε καλά το μάθημα μας τώρα. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν γράφει στον τοίχο του κάποιος ότι ο Στεφανίδης κοιμάται. Εμείς μπήκαμε με συγκεκριμένο ρόλο, θα δώσουμε και την ψυχή μας για να σταθεί η ομάδα στα πόδια της, μ’ αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Μη νομίζουν ότι γράφοντας οτιδήποτε μας επηρεάζουν. Εμείς δεν μπήκαμε ούτε για να γίνουμε πιο όμορφοι, ούτε για να βελτιώσουμε το προφίλ μας. Μπήκαμε σε μια θέση που από την αρχή μας βρίζουν όλοι. Ας συνεχίσουν. Εμείς βγήκαμε μπροστά για να βοηθήσουμε της ομάδα. Θα δείξει αν θα τα καταφέρουμε».

-Για το λογιστήριο της ΠΑΕ και την απόφαση να προσληφθεί ο κ. Ρούσος:
«Ήταν μια απόφαση που πήραμε και θεωρήσαμε πως έπρεπε να γίνει αυτό το πράγμα. Έπρεπε να γίνει μια αλλαγή στο λογιστήριο της ΠΑΕ και θα συνεργαστούμε με άλλη εταιρεία. Το πιο πιθανό όνομα είναι του κ. Ρούσου. Είναι και θέμα κόστους. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Είναι τελειωμένη απόφαση».

-Για τα πόσα χρήματα χρειάζεται η ομάδα για να σταθεί στην Β’ εθνική: 
«Πιστεύω ότι πρέπει αν έχουμε ένα ποσό πάνω από 700.000 – 800.000 ευρώ να διαχειριστούμε. Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Πέρυσι, επιτεύχθηκαν πάρα πολλές συμφωνίες με ‘κούρεμα’ σε ποσοστό 60% και αποπληρωμή σε τέσσερα χρόνια. Αυτό έγινε με κάποιες μικρές προκαταβολές από λεφτά και έσοδα του Άρη. Το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες είναι πως το μαχαίρι στον λαιμό του Άρη δεν θα το ξαναβάλει κανείς. Απειλή ο Άρης δεν θα δεχθεί ξανά από πουθενά, ότι θα μας ρίξει κάποιος στην Β’ εθνική ή πως δεν θα γίνουν αγώνες. Η ομάδα δεν μας ανήκει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να περάσουμε ένα πλάνο. Αν ορισμένοι θέλουν να ρίξουν την ομάδα στην Γ’, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση και γι’ αυτούς να κάνουμε κάτι».

-Για το πότε θα συζητηθεί το θέμα στην συνέλευση των μετόχων:
«Η τελευταία προθεσμία είναι μέσα Ιουλίου. Εμείς θα κοιτάξουμε να το κάνουμε πολύ πιο νωρίς. Τον Ιούνιο υπάρχει τακτική συνέλευση, έτσι κι αλλιώς. Εμείς δεν πρέπει να κινηθούμε ούτε σε κλίμα πανικού, ούτε βεβιασμένα».

-Για το αν έχει επικοινωνήσει με πρόεδρο άλλης ομάδας για υποθέσεις ΑΦΜ ή συγχώνευσης: 
«Όχι. Το είπα και στην συνέλευση και όποιος έχει στοιχεία ας πάρει τηλέφωνο και ας το πει, επώνυμα».

-Για το αν έχει επικοινωνήσει με ανθρώπους της ΑΕΚ για να ενημερωθεί για τις διαδικασίες σε περίπτωση που ο Άρης βρεθεί στην Γ’:
«Επαφές γίνονται μ’ όλο τον κόσμο».

-Για το γεγονός ότι ο Άρης συναντούσε στην πορεία του μόνο εχθρούς: 
«Για εμάς ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο, δεν υπάρχει άλλο σαν αυτόν. Όμως, δεν είναι το μοναδικό σωματείο στον κόσμο, ούτε ο μοναδικό φορέας του αθλητισμού. Έχει να κάνει με άλλους ανθρώπους, με αθλητές, με διοργανώτριες αρχές. Πολλές φορές η συμπεριφορά του Άρη ήταν προκλητική και όχι τόσο σωστή, για να μην χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις. Πιστεύω ότι πλέον οι αρχές έχουν δει την αλλαγή και η αντιμετώπιση θα είναι πολύ διαφορετική».

-Για το γεγονός πως δεν αναφέρει ονόματα για να μην τα “κάψει”: 
«Όταν ο άλλος αναφέρεται ως σωτήρας, ενώ μπορεί να βοηθήσει ως ένα σημείο και με την απαξίωση των πάντων που υπάρχει στην ομάδα να πει, γιατί να πω; Εδώ μπορεί να βάλεις στον Άρη πέντε χιλιάρικα και να σε βρίσουν, λες και τα χρωστάς! Είπαμε να κάνουμε μια ομάδα λαϊκής βάσης και μπορούσε να γίνει αυτό. Θα μπορούσε η ομάδα να έχει εκατομμύρια στο ταμείο της. Εμείς θέλαμε, όμως, να γίνουμε ομάδα λαϊκής βάσης, στην οποία ο πρόεδρος θα χώνει τα λεφτά. Ποιος θα βάλει λεφτά σ’ ένα μαγαζί που δεν είναι δικό του; Απαξιώνουμε τα πάντα. Απαξιώθηκε ο Α.Σ., με αποτέλεσμα να φτάσει σε τραγικό επίπεδο. Δεν μιλάω για τα χρέη. Διορθώνονται όλα αυτά με κόπο, υπομονή και αντοχές. Εγώ θέλω να πάμε και να δούμε πως ήταν τα οικονομικά τακτοποιημένα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν τον Α.Σ. Να πάμε στην ΚΜΑ να δούμε τι γίνεται και πόσα ήταν τα μέλη κάθε φορά. Τι έλεγχος ασκούνταν κάθε φορά; Εμάς αυτό που μας είπε ο άνθρωπος της ΝΕΧΙΑ όταν έφερε το πόρισμα είναι πως μεγάλη ευθύνη έχουν και οι μέτοχοι οι οποίοι έκαναν τον έλεγχο. Η ατάκα ενός ξένου και τεχνοκράτη ήταν αυτή. Τα είδε και είπε πως υπάρχει ευθύνη τον μεγαλομετόχων. Αυτό αφορά όλες τις εποχές. Δεν υπήρχε περίοδος που η ομάδα δεν μπήκε μέσα, εκτός από πέρυσι. Όλες τις άλλες εποχές υπάρχουν μεγάλες ζημίες. Κάποια στιγμή προς το τέλος μάθαμε πως υπάρχει μεγάλο άνοιγμα. Τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2012 μάθαμε πως είναι 5.000.000 ευρώ το άνοιγμα. Από τα σύννεφα έπεσαν όλοι το 2012, που υπήρχε ενδιαφέρον επενδυτικό από εταιρεία του Ντουμπάι, αν θυμάμαι καλά. Η ΚΜΑ ανέφερε πως η ζημία της συγκεκριμένης χρήσης θα προκαλέσει σοκ. Εκεί ήταν το μεγάλο σοκ. Δεν θυμάμαι ποια άτομα ήταν ένας – ένας στην ΚΜΑ. Ήταν η τελευταία προεδρία πριν τον Γρανούζη».

-Για το αν υπάρχει διάθεση να κινηθεί εναντίον και αυτών των ανθρώπων:
«Εμείς πήγαμε το πόρισμα στον εισαγγελέα και νομίζω πως δεν υπάρχει πιο αρμόδιος για την απόδοση ευθυνών. Στην κρίση των οπαδών και των μετόχων είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσοι ακολούθησαν αυτές τις διοικήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα και δεν βοήθησαν το αγωνιστικό. Βέβαια, θεωρώ πως το καλοκαίρι μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Ότι έγινε, έγινε. Εμάς μας ενδιαφέρει τώρα η συνέχεια».

-Για τα συναισθήματά του με τα όσα βιώνει στον Άρη: 
«Ίσως ακουστεί λίγο εγωιστικό, αλλά η ενασχόληση μου με τον Άρη έχει να κάνει με το ότι δεν θα νιώσω καλά αν δεν μπορέσω και εγώ ο ίδιος να βοηθήσω την αγαπημένη μου ομάδα. Δεν έχω ούτε θέματα οικονομικά, ούτε με την δουλειά μου, ίσα – ίσα έχω πιεστεί πολύ μ’ αυτές τις καταστάσεις, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου μ’ έναν διαλυμένο Άρη. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρατήσω την προσπάθεια και τον όποιο αγώνα για να είναι η αγαπημένη μου ομάδα ψηλά. Στο φετινό παιχνίδι με την Βέροια, που ήρθε και η σύζυγος μου ενώ δεν έρχεται συχνά, της είπα ‘κοίτα όλο αυτό τον κόσμο και πόσο κρίμα είναι.’. Εγώ δεν το κάνω, όμως, μόνο για αυτόν τον κόσμο, αλλά και για τον δικό μου εσωτερικό κόσμο. Το κάνω για την αγαπημένη μου ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα