Στεγνό «καθάρισμα» Κούλογλου και ΣΥΡΙΖΑίων από αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Η Βέρα Γιούροβα αρνείται κατηγορηματικά ότι σχολίασε το θέμα των κρατικών επιχορηγήσεων των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα, συνέκρινε τον τρόπο που δίνονται κρατικές επιχορηγήσεις σε ελληνικά ΜΜΕ, με τον τρόπο που γίνεται στην Ουγγαρία και την Πολωνία προχώρησε σήμερα Κομισιόν.

«Έχουμε δει ορισμένα παραπλανητικά δημοσιεύματα σχετικά με μια εσωτερική συνάντηση με ευρωβουλευτές, ωστόσο θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος και να διευκρινίσω ότι η Αντιπρόεδρος Γιούροβα κατά τη συζήτηση αυτή δεν σχολίασε την κατάσταση για το θέμα αυτό στην Ελλάδα» ανέφερε ο Κρίστιαν Βίγκαν.

Φυσικά η ιστορία που ακούσαμε στην Ελλάδα από ΜΜΕ που απηχούν τις πολιτικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Documento στην ίδια εσωτερική συνάντηση στην Διακομματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ΜΜΕ η κ. Γιούροβα εμφανίζεται να ερωτάται για την επονομαζόμενη «λίστα Πέτσα» και να απαντά μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεν είναι μόνο ελληνική περίπτωση. Το ίδιο κόλπο βλέπουμε και στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Σλοβενία. Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ, που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα».

Για την ώρα δεν υπάρχει σχολιασμός για το στεγνό “άδειασμα” Κούλογλου και ΣΥΡΙΖΑίων από την αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το αν θα υπάρξει μένει να αποδειχτεί…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα