Στη 3η Διεθνή Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση του Λιβάνου η Ελλάδα με εκπρόσωπο τον Ν. Δένδια

Στην Διάσκεψη συμπροέδρευσαν ο Γάλλος Πρόεδρος και η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ

Εκπροσωπώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω των πυρκαγιών, στην  3η Διεθνή Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων προς υποστήριξη του λαού του Λιβάνου, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη σταθερότητα και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τη συνεχή στήριξη προς τον φίλο λαό του Λιβάνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας επισήμανε την συνεισφορά της Ελλάδας στην ενίσχυση του ελληνορθόδοξου νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος» στη Βηρυτό.

«Θα καταρτιστεί από ελληνικής πλευράς μελέτη για την ανοικοδόμηση του υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές στην περσινή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού» υπογράμμισε ο υπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τη χώρα μας η ενίσχυση  της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Balamand. Επανέλαβε τη σκοπιμότητα επανένταξης της ελληνικής, ως διδακτικής γλώσσας, στον εν λόγω πανεπιστήμιο, καθεστώς το οποίο ίσχυε στο παρελθόν.

Σημειώνεται  ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Λιβάνου για αποστολή βοήθειας μετά την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της ΕΜΑΚ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, είχε μεταβεί στη Βηρυτό την επόμενη της έκρηξης που έγινε ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Στην Διάσκεψη συμπροέδρευσαν ο Γάλλος Πρόεδρος και η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα