Στη Βουλή η δικογραφία για την προτροπή Καμμένου να λιντσάρουν τον Πάχτα

Νέοι μπελάδες με τη Δικαιοσύνη για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, καθώς διαβάζεται στη Βουλή, μέσω του Αρείου Πάγου, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ.

Να θυμίσουμε, πως ο κ. Καμμένος προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε τότε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Μετά τη διενέργεια έρευνας η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, διά του αντεισαγγελέα του Α.Π., Βασίλη Πλιώτα, προκειμένου να αποφασιστεί αν συντρέχει ή όχι λόγος για την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για την πράξη που φέρεται να τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη, την 11η Σεπτεμβρίου 2013.

Διαβάστε επίσης