Στη δύναμη της ΑΝΕΚ Lines ο «Καπετάνιος της Χρονιάς»

Ο κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης ξεχώρισε για τους εξαίρετους χειρισμούς του όταν την περασμένη άνοιξη το ΕΓ/ΟΓ πλοίο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού

«Καπετάνιο της Χρονιάς» ανέδειξε η Lloyd’s List τον κάπτεν Απόστολο Αποστολάκη της ΑΝΕΚ Lines στο πλαίσιο των φετινών Greek Shipping Awards 2020, αναγνωρίζοντάς του τους εξαίρετους χειρισμούς του όταν την περασμένη άνοιξη το ΕΓ/ΟΓ πλοίο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Θυμίζεται ότι το «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» έπλεε προς την Ισπανία, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο. Το πλοίο έφτασε στον προορισμό του, τη στιγμή που η χώρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, τέθηκε σε lock down. Ο Έλληνας πλοίαρχος οδήγησε το πλοίο πίσω στην Τουρκία, που ήταν η χώρα-ναυλωτής, όπου όμως δεν παρασχέθηκε στο πλοίο καμία βασική υπηρεσία, ούτε καν η παροχή νερού.

Έτσι, το «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» επέστρεψε στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή του στον Πειραιά, διαγνώσθηκε ο πρώτος ασθενής με COVID-19, ενώ στη συνέχεια από τα 400 άτομα που αριθμούσαν οι επιβάτες και το πλήρωμα, τα 260 επιβεβαιώθηκαν θετικοί στον ιό. Παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός είχε προσβάλει και τον κάπτεν Αποστολάκη, εκείνος παρέμεινε στο πλοίο προκειμένου να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση που ξετυλιγόταν μπροστά του και θα κρατούσε για 3 εβδομάδες.

Το ότι, τελικά, η κρίση περιορίστηκε δραστικά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ψυχραιμία του Έλληνα καπετάνιου να λάβει τις σωστές αποφάσεις όπως για παράδειγμα η άμεση απομόνωση του μεγάλου αριθμού και διαφορετικών εθνικοτήτων επιβατών στις καμπίνες τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα