Στη φυλακή η συζυγοκτόνος του Αιγάλεω

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας την έκρινε ένοχη για τη δολοφονία του 44χρονου συντρόφου της και την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών

Στη φυλακή οδηγήθηκε 51χρονη, μετά την καταδίκη της σε κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών, την οποία της επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που την έκρινε ένοχη, για τη δολοφονία του 44χρονου συζύγου της, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του την ώρα, που κοιμόταν στο σπίτι τους στο Αιγάλεω.

Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή της σε 15 χρονια και 10 μήνες, από τα 21 χρόνια, που ήταν πρωτόδικα.

Σοκαρισμένοι από την απόφαση οι δύο γιοι της ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ ο ένας από τους δύο δήλωσε:

“Επιβιώσαμε χωρίς το μπαμπά θα επιβιώσουμε και τώρα”

Η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα, όταν άκουσε την ποινή και στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά στην πεθερά της.

Το απόγευμα πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 21 ετών (σ.σ. με αναγνώριση ελαφρυντικού), αλλά με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Παράλληλα, το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου, ενώ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση για την δολοφονία στο Αιγάλεω, η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα, ενώ οι δύο γιοι της ήταν συνεχώς δίπλα της. Βγαίνοντας από το δικαστήριο, φώναξε ότι είναι αθώα και επιτέθηκε λεκτικά στη μητέρα του θύματος.

Νωρίτερα η εισαγγελέας Μαρία Γκανέ στην αγόρευση της εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η κατηγορούμενη είχε προμελετήσει και προσχεδιάσει το έγκλημα τρεις μήνες πριν από την τέλεσή του.

«Η δολοφόνος είχε προμελετήσει το έγκλημα. Από τον Μάρτιο τον παρακολουθούσε. Σχεδίαζε την εξόντωσή του. Όπως κάθε δολοφόνος είχε σχεδιάσει τον τρόπο αλλά κυρίως το μέσο με το οποίο θα πετύχαινε το ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

«Από τη μετέπειτα συμπεριφορά της φάνηκε ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, και ήταν αμετανόητη. Κατεύθυνε τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει αμφιβολίες στον περίγυρό της. Στους συγγενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το δικό του όπλο», επισήμανε επίσης η κ. Γκανέ.

Μάλιστα όπως ανέφερε «η κατηγορούμενη γνώριζε ότι μόνο την ώρα του ύπνου θα μπορούσε να φονεύσει τον σύζυγό της», λέγοντας πως η δολοφόνος είχε προμελετήσει και προσχεδιάσει το έγκλημα, τον τρόπο που θα δολοφονούσε τον άνδρα της, αλλά και το μέσο με το οποίο θα το έκανε.

Σημείωσε επίσης ότι, η κατηγορούμενη γνώριζε ότι, μόνο την ώρα του ύπνου θα μπορούσε να σκοτώσει τον σύζυγό της και μάλιστα με το ίδιο του το όπλο, το όποιο ήξερε ότι, το έβαζε κάτω από το μαξιλάρι του.

«Η κατηγορούμενη είχε τον τρόπο να επιτεθεί και να εξαφανίσει το όπλο, το οποίο το πέταξε κάτω από τον καναπέ, τόνισε . Είχε κίνητρο και σχεδίαζε τη μετέπειτα συμπεριφορά της και τι θα ισχυριστεί στην αστυνομία», είπε η εισαγγελέας.

Παίρνοντας τον λόγο ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Π. Σαράκης τόνισε πως πρόκειται για μια «σύγχρονη ελληνική τραγωδία».

Απολογούμενη η 51χρονη ισχυρίστηκε ότι, το μοιραίο βράδυ άγνωστος μπήκε στο σπίτι τους από μια ανοιχτή μπαλκονόπορτα και πυροβόλησε τον σύζυγό της την ώρα που κοιμόταν μόνος του στο κρεβάτι τους.

Εκείνη κοιμόταν μαζί με τους γιους της στο δωμάτιό τους και ξύπνησε μέσα στη νύχτα από τον γιο της, ο οποίος βρήκε νεκρό τον πατέρα του μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δε βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας ούτε στα χέρια της, ούτε στα χέρια των παιδιών της, τα οποία πιστεύουν στην αθωότητά της και τη στηρίζουν.

Διαβάστε επίσης