Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές την ώρα της απολογίας τους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι που συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι δυο κατηγορούμενοι για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχαν οδηγηθεί νωρίτερα για την απολογία τους στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί το περασμένο Σάββατο στην εισαγγελία, η οποία άσκησε σε βάρος τους αλλά και σε βάρος δυο ακόμη προσώπων που αναζητούνται από τις αρχές, βαρύτατες ποινικές διώξεις. Εν συνεχεία, οδηγήθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα. Το πρωί της Τρίτης, κατέφτασαν κάτω δρακόντεια μέτρα ασφαλείας δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Αυτές είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των 4 αφορούν τα κακουργήματα:

  • των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
  • της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και
  • της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων
  • Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή στην εισαγγελία το περασμένο Σάββατο.

Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές – Έπεσαν χημικά και… καφέδες

Οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων για την συμμετοχή τους στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» συνοδεύτηκαν και με επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν περίπου 50 αντιεξουσιαστές, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα δυο φερόμενα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Την ώρα που αστυνομικοί ετοιμάζονταν να βγάλουν από το κτίριο 9 τους δυο κατηγορούμενους, οι αλληλέγγυοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν καφέδες και άλλα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ. Οι διμοιρίες που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με τη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης, με συνέπεια να επικρατήσει μεγάλη ένταση.

 

Διαβάστε επίσης