«Στη φύση του κράτους οι παρακολουθήσεις»

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσαν στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

«Υποκλοπές και παρακολουθήσεις γίνονται 100%, το ΚΚΕ τα έχει πει και τα έχει καταγγείλει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος σχολιάζοντας στον «Αθήνα 9,84» σχετικό δημοσίευμα του «Spiegel».

Και πρόσθεσε: «Είναι στη φύση του κράτους, στη φύση των ταξικών κοινωνιών οι παρακολουθήσεις και οι κατασκοπείες. Δεν πρέπει να μιλάμε για συνεταίρους και συμμάχους αλλά για λυκοσυμμαχίες, καθώς μεταξύ τους έχουν μεγάλους ανταγωνισμούς, όμως συμφωνούν στο πώς θα αντιμετωπίσουν τα λαϊκά κινήματα».

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι ο λαός έχει αρνητική πείρα από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ – ΕΕ, καθώς ενώ επιχειρήσεις έγιναν μεγαθήρια και ο ίδιος είτε φυτοζωεί είτε είναι στην ανεργία.

Σε άλλο σημείο, κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ θα συμμετέχει μόνο σε κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας «που θα έχει στόχο τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την Ε.Ε., την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με αμοιβαίες και επωφελής συνεργασίες με άλλες χώρες».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, τόνισε: «Ο λαός πρέπει να δει τι κρύβεται πίσω από την προσπάθεια διαφήμισης του Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πορεία σοσιαλδημοκρατικοποίησης και αλλάζει τις θέσεις του, ενώ είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Διαβάστε επίσης