Στη Γερμανία δημοπρατούν πίνακες που έχει ζωγραφίσει ο Χίτλερ…

Ο Αδόλφος Χίτλερ, εκτός από μισότρελλος επίδοξος κατακτητής ήταν και επίδοξος… καλλιτέχνης.

Μάλιστα έργα που έχουν την υπογραφή του πωλούνται αρκετά ακριβά στη Γερμανία. Συγκεκριμένα,  πολλοί πίνακες που αποδίδονται σε αυτόν ήταν προγραμματισμένο να βγουν σε δημοπρασία το Σάββατο. Παρενέβη όμως η εισαγγελία της Νυρεμβέργης και κατάσχεσε 63 από αυτά τα έργα, στα οποία αμφισβητείται η αυθεντικότητά τους, παρόλο που έχουν πάνω την υπογραφή “A. H.” ή “Α. Hitler”. Μάλιστα, 26 από αυτούς τους πίνακες ήταν προγραμματισμένο να δημοπρατηθούν.

“Διενεργούμε έρευνα στην εισαγγελία της Νυρεμβέργης μετά τις υποψίες για πλαστογράφηση και απόπειρα απάτης”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γενική εισαγγελέας ‘Αντσιε Γκάμπριελς-Γκόρσολκε διευκρινίζοντας ότι στο εξής η έρευνα διενεργείται για να “εξακριβωθεί αν τα έργα είναι πλαστά ή αυθεντικά”.

Μόνο πέντε από τα 31 έργα που αναγράφονταν στον κατάλογο του οίκου δημοπρασιών θα διατεθούν τελικά προς πώληση το Σάββατο, επιβεβαίωσε σήμερα ο οίκος Weidler. Τα υπόλοιπα 26 έργα σβήστηκαν από τον κατάλογο. Η εισαγγελία κατάσχεσε 37 άλλα, η αυθεντικότητα των οποίων αμφισβητείται επίσης.

Στις 24 Ιανουαρίου η αστυνομία κατάσχεσε τρεις ακουαρέλες που αποδίδονται στον Χίτλερ, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν στο Βερολίνο την ίδια ημέρα έπειτα από αμφιβολίες για την αυθεντικότητά τους.

Διαβάστε επίσης