Στη γωνία τον Ιβάν (Μαρινάκης και «Τίγρης»)

«Κεραυνοί» Μαρινάκη για Ευαγγέλου-Φωτιά, σκουπίδι ο «Τίγρης» τον Κάκο μέσα στο «OPEN», και υποψίες για κόλπα στην αγορά του VAR χωρίς γραμμή

Τι είναι αυτοί, ρε, δεν τους προλαβαίνεις. Μέσα σε μια ώρα μπορεί να γίνει της Πουλχερίας το μαγκάλι.

Με Ευαγγέλου, Σκουλά, Φωτιά και τα ρέστα. Κι εγώ, βέβαια, δεν περίμενα να πάει χειμώνας καιρός για να τα πω αυτά. Από το καλοκαίρι το είχε γράψει η «Α», ότι δεν υπήρχε περίπτωση να περπατήσει η εξυγίανση. Τώρα το πήρανε χαμπάρι όλοι και το μοστράρουνε. Να το πάρουμε από την αρχή το σκοινί.

Παίζει ο Ολυμπιακός στον Βόλο. Πάει ο Περέιρα και βάζει Φωτιά και Ευαγγέλλου. Ποιος το έκανε μπάχαλο, δηλαδή, για να καταλάβω. Ο Μπέος που πήγε στο γήπεδο με το πατίνι και δήλωσε διερμηνέας, ο Καραπαπάς που μπούκαρε, ή ο Πορτογάλος;

Βάζει κανονικό γκολ ο Σουντανί και σου λέει ο Ευαγγέλου από το VAR ότι δεν έχουμε γραμμή στο VAR, δεν μπορώ να δω με το μάτι άμα ήταν οφ σάιντ ή όχι. Μάλιστα.

Κι εγώ σ’ το ’γραψα από ’δώ, ότι είχε πέσει στο τραπέζι να το βλέπουνε με μεζούρα το οφ σάιντ. Όπως, δηλαδή, η NOVA τραβάει γραμμή, να τραβάνε μεζούρα οι VARistes. Σαν κι αυτή που έχουνε οι μοδίστρες για τα φασόν-πατρόν. Ξεφτιλίκια πράγματα, δηλαδή. Ούτε καν χάρακα δεν σκέφτηκαν όλοι αυτοί του Περέιρα. Να μην ξεφύγω όμως.

Ρωτάω τώρα εγώ: Και στο ματς Παναθηναϊκός-Ξάνθη στη Ριζούπολη, μία από τα ίδια έγιναν με το οφ σάιντ. Μέτρησε οφ σάιντ γκολ της Ξάνθης και δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Παναθηναϊκού. Δεν ήξερε ο Περέιρα ότι θα ξαναγίνει τέτοια φάση; Το ήξερε. Μάλιστα. Και γιατί δεν έδωσε εντολή να χρησιμοποιούνε τη γραμμή της NOVA;

Και μην πει κανένα κορόιδο ότι δεν το επιτρέπει η FIFA. Μπορεί οι διαιτητές του Περέιρα να βλέπουν τη γραμμή συμβουλευτικά και όχι αποφασιστικά. Μήπως, όμως, επιτρέπει η FIFA τη χρησιμοποίηση του VAR χωρίς γραμμή; Για να ξέρουμε τι μας γίνεται, δηλαδή. Κι από τη στιγμή που δεν υπήρχε η γραμμή στο VAR, γιατί το αγοράσανε ο Νικολάκης ο Παππάς κι έβγαζε φωτογραφίες με τον Γραμμένο και τον Βασιλειάδη;

Βγαίνει κι ο Γραμμένος και σου λέει δεν είχε πιστοποίηση η γραμμή. Αφού δεν είχε πιστοποίηση, γιατί το πήρατε, ρε Βάγγο; Κι εγώ λέω ότι είναι ψέματα ότι ο Περέιρα είναι μέτοχος σ’ αυτή την εταιρεία τη MEDIALUSO την πορτογαλική που το πούλησε.

Ποιος πήγε και πήρε αυτοκίνητο δίχως ρόδες, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Άχρηστο πράγμα είναι το VAR δίχως τη γραμμή. Και θέλει άλλο ένα τεσσάρι μιλιόνια για να την πάρουνε.

Μπαίνω στο κυρίως πιάτο τώρα. Το ήξεραν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και ο Γραμμένος και ο Περέιρα, ότι δεν έχει γραμμή οφ σάιντ; Το ήξεραν. Γιατί το πήραν και πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος 14 μιλιόνια; Θα σ’ το εξηγήσω. Πρώτον, το έκαναν σημαία, ότι ήρθαμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για να τσιμπήσει ο λαός, ότι η αριστερά θα έφερνε την εξυγίανση.

Το δεύτερο, ωστόσο, είναι η γριά η κότα. Άπαξ και δεν υπάρχει η γραμμή, αποφασίζει ο βοηθός και ο VARistas. Αυτό έγινε στον Βόλο. Αποφάσισε ο Ευαγγέλου με τον επόπτη. Κι άπαξ και είσαι λίγο μπασμένος στα πράγματα, μέχρι εκεί πάει το μυαλό σου. Ότι επίτηδες δεν την πήρανε τη γραμμή, για ν’ αποφασίζει το VARistas κι ο βοηθός, κι όχι το μηχάνημα. Έχω λάθος;

Πάμε παρακάτω. Μόλις τελειώνει το παιχνίδι, ο Μαρινάκης είναι στα κάγκελα. Μάλιστα. Και απαντάει ο ΠΑΟΚ με τους Γιωργάκηδες, τον Δούκα της Μενεμένης και τους Κόλκες, ότι εσείς κάνατε τα μύρια όσα στο παρελθόν, κοίτα ποιος μιλάει, και τα ρέστα. Εδώ τα παρατάς και πας για μπάνιο χειμώνα καιρό με την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ.

Τι θα πει, ρε, εσείς κάνατε χειρότερα; Άντε, σου λέω εγώ ότι ο Ολυμπιακός έκανε τρεις φορές χειρότερα. Σε νομιμοποιεί εσένα, τον εξυγιαντή ΠΑΟΚ να κρίνει το σήμερα με βάση το χτες; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Κατάλαβες, μάστορα; Δεν δικαιούται διά να ομιλεί ο Ολυμπιακός, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Να σ’ το πω πιο απλά. Κάνει ένας έναν φόνο. Μάλιστα. Πάει ένας άλλος και σκοτώνει τη γυναίκα του φονιά. Σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ, ο πρώτος φονιάς δεν δικαιούται διά να ομιλεί, γιατί κι αυτός έχει σκοτώσει.

Φρενοκομείο. Και το κάνει αυτό το Σαββιδοτεχνείο, γιατί το βολεύει. Τι να πει, δηλαδή, ότι το παιχνίδι παίζεται στα ίσια; Είπαμε ότι ο λαός του ΠΑΟΚ τρώει σανό, αλλά το βαρέθηκε. Θέλει και μια αλλαγή. Φασολάδα κάθε μέρα από τον Κόλκα και τον Βασιλόπουλο, δεν κατεβαίνει.

Πάμε παρακάτω. Το κουαρτέτο βάζει τα καλά του για να υποδεχτεί τον Θόδωρο τον Θεοδωρίδη. Μάλιστα. Αυτοί θ’ αρπαχτούνε μπροστά στον Τεό, δεν υπάρχει περίπτωση. Άπαξ και ο Μαρινάκης σου μιλάει για περιττώματα και βάζει μέσα τον Σαββίδη, πώς θα πάει να πιει καφέ μαζί του, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα;  Με την καμία, σου λέω εγώ.

Είναι, όμως, και το άλλο. Ο Κάκος είναι στα χάι του στην εκπομπή του Θωμαΐδη, το παίζει ειδήμονας με υφάκι Κολίνα, κι έτσι και βγαίνει ο Μελισσανίδης και τον κάνει ρεντίκολο. Μαϊμού και βλάκα τον αποκάλεσε. Αλλού το πάω εγώ. Ο Μελισσανίδης δεν πήρε τηλέφωνο σε καμιά ΕΡΤ, σε κανέναν ΑΝΤ1. Στο ΟΡΕΝ πήρε, στο σπίτι του Ιβάν. Έχει διαφορά.

Άλλο είναι να γίνεται μπινελίκι σε ουδέτερο έδαφος, κι άλλο ο άλλος να σε προκαλεί μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Και δεν βγήκε ούτε ένας να τον υπερασπιστεί τον φουκαρά τον Κάκο. Μόνο ο Θωμαΐδης είπε ότι η εκπομπή δεν υιοθετεί αυτά που είπε ο Μελισσανίδης. Μέχρι εκεί. Ένα κάρο Σαββιδοτέχνες και δεν βρέθηκε ένας να τα χώσει στον Μελισσανίδη.

Που κανονικά, δηλαδή, ο ίδιος ο Ιβάν έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση για τον υπάλληλό του. Έτσι είναι. Και μετά απ’ αυτό, ο Κάκος θα συνεχίσει να προσφέρει αμισθί, όπως είπε ο ίδιος, τις υπηρεσίες του στο κανάλι και να ενημερώνει τον ελληνικό λαό, ότι δεν έγινε κανένα πέναλτι στον Ελ Αραμπί και τον Αλμπάνη. Ακάματος κι ακούραστος και, προπαντός, αφιλοκερδώς.

Γι’ αυτό σου λέω. Αγρίεψε το πράγμα. Και θα πάει τώρα ο Μελισσανίδης να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Σαββίδη; Τι να πούνε, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Μόνο γα τη Γεντοκτονία των Ποντίων μπορούνε να μιλήσουνε. Και πόσο γουστάρει ο «Τίγρης» να βλέπει το Κόκκινο Ποτάμι στο ΟΡΕΝ για να θυμάται τις ρίζες του.

Σ’ το έγραψε η «Α» στο προηγούμενο φύλλο. Στον Θόδωρο μπορεί να πάνε όλοι μαζί, αλλά στην Ελλάδα είναι μόνοι τους. Κι άντε, τώρα, εσύ φόρα τα παπούτσια του Θόδωρα. Θα πετάξεις έξω την Ελλάδα; Δεν νομίζω.

Πατριώτης είναι ο Τεό. Όπως το ακούς. Θα βάλει και πάλι προσωρινή διοίκηση; Και με την προηγούμενη τι έγινε, δηλαδή; Εδώ από θαύμα δεν σκοτώθηκε κόσμος στον τελικό του Βόλου και ο Γιάννης –δεν είμαι του τζάμπα– Δρόσος είπε ότι όλα κύλησαν καλά.

Θα ξαναβάλει επίτροπους ο Θόδωρας στην ΕΠΟ; Κι αυτοί που είναι εδώ δυο χρόνια τι έκαναν; Είδες καμία βελτίωση; Χειρότερα έγιναν τα πράγματα. Μόνο ο ΠΑΟΚ δεν φωνάζει, γιατί είναι βολεμένος.

Όλοι οι άλλοι είναι στα κάγκελα. Να σ’ το καταλήξω. Μ’ όλα όσα έγιναν την περασμένη βδομάδα, ο Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη τον έβαλαν στη γωνία τον Ιβάν. Αυτό έχω να σου πω εγώ. Τον βάλανε και τον πυροβολούνε.

Τώρα, θα πεις Μελισσανίδης και Μαρινάκης αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στο παρελθόν. Σωστό είναι αυτό. Άλλο το τότε, άλλο το τώρα. Αυτό λέει η ίδια η ζωή, δεν σ’ το λέω εγώ αυτό. Έχει κανένα νόημα, στο φινάλε, να σφάζονται μεταξύ τους και να τους παίρνει τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα ο Ιβάν με τους Μανούχους και τους Ευαγγέλου και τους Φωτιάδες;

Δεν νομίζω. Μπορεί να τα βρούνε και να το παίξουνε στα ίσια το πρωτάθλημα. Μία υπόθεση κάνω, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνεται. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται. Όλα τα άλλα γίνονται. Καλή χρονιά.

Ο Ιβάν θα πάει στο ραντεβού;

Όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη, το πράγμα έχει ξεφύγει με την εξυγίανση. Κι όταν ξεφεύγει ένα πράγμα, δημιουργούνται άλλα. Καινούργια δεδομένα. Αυτό λέει η ιστορία.

Είχαμε επιθέσεις στο δόξα πατρί εναντίον του Ιβάν κατ’ ευθείαν από τον Μαρινάκη και μέσω Κάκου από τον Μελισσανίδη, οπότε καμία συμφωνία δεν πρόκειται να περπατήσει μεταξύ των τεσσάρων του κουαρτέτο στη συνάντηση με τον Θεοδωρίδη.

Που δεν είναι και σίγουρο ότι θα γίνει, δηλαδή. Αν γίνει, όμως, γιατί να μην είναι ανοικτή διά τον Τύπο; Έχουν τίποτα να κρύψουν; Μπροστά στις κάμερες πρέπει να γίνει η συνάντηση και ν’ ακολουθήσουν ερωτήσεις. Ο Ιβάν θα πάει στη συνάντηση;

Είναι ένα θέμα αυτό. Ο Μαρινάκης θα πάει, ο Μελισσανίδης είπε ότι θα πάει αν γίνει στην Ελλάδα, κι ο Αλαφούζος μπορεί να μην είπε, αλλά θα είναι εκεί. Ο Ιβάν ακούει συμβουλές. Ό,τι πει ο Βασιλομπίλαρος ο Γκαγκάτσης, δηλαδή.

Κι ο Τεό έχει εχθρούς στην UEFA

Είναι, όμως, και το άλλο με τον Θόδωρο. Ο Θόδωρος ξεφτιλίστηκε. Έτσι είναι. Μ’ αυτό το ασκέρι που έφερε στην Ελλάδα πρώτος ξένους αρχιδιαιτητές,  με Περέιρες, Φούσεκ, Άντζελο Ρηγόπουλους, γύρω στους δέκα νοματαίους και βάλε, ποιος πήρε την ευθύνη;

Ο Έλληνας Θόδωρος. Αυτό λένε οι Ευρωπαίοι. Κάνουν τις παπαριές τους, δηλαδή, ο Περέιρα με τους Μανούχους και τους Τζήλους, και την πληρώνει ο Θόδωρος. Αυτός που έβαλε ολόκληρο λόχο για να φυλάει την ΕΠΟ μην τυχόν και γίνει καμιά παπαριά, και οι παπαριές γίνονται κατά ριπάς η μία πίσω από την άλλη.

Έτσι είναι. Ο Τεό τα χρεώνεται όλα αυτά και κανένας άλλος. Σου λέει ο άλλος, δεν μπορείς να βάλεις σε τάξη την Ελλαδίτσα. Μη νομίζεις, μάστορα, κι ο Θόδωρος έχει εχθρούς στην UEFA και τη FIFA. Κι οι εχθροί του έχουν μέσα στην Αγγλία και τη Γερμανία που χαλβαδιάζουνε τη θέση του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα