«Στην ΝΕΡΙΤ θα πάρουμε τους πιο ικανούς υπαλλήλους»

Με την κρατική ραδιοτηλεόραση καταπιάνεται σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, το οποίο έχει τίτλο «ΝΕΡΙΤ, ένας νέος δημόσιος οπτικοακουστικός οργανισμός, αναδύεται από τις στάχτες της ΕΡΤ».

Το κείμενο υπογράφει απεσταλμένος της στην Αθήνα, με τον αρμόδιο υφυπουργό, Παντελή Καψή, να δηλώνει στην έγκριτη εφημερίδα πως «σε καμία περίπτωση δεν εγγυόμεθα την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της ΕΡΤ ή της ΔΤ. Το μόνο, που υποσχόμαστε, είναι να πάρουμε τους πιο ικανούς υπαλλήλους για κάθε θέση, μέσω διαφανούς διαδικασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, η ΝΕΡΙΤ θα έχει 1.200 υπαλλήλους, αριθμός που ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Δημόσιας Τηλεόρασης, κρίνει αβάσιμο, «βγαλμένο από τη φαντασία» όπως λέει, δεδομένου ότι «δεν είναι ακόμα γνωστές οι ανάγκες». Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης, αναγνωρίζει κατ’αρχάς ότι «το απότομο κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν σοβαρό λάθος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μέθοδο». «Πιστεύω όμως» προσθέτει «ότι από αυτό το αρχικό λάθος θα μπορέσει να γεννηθεί ένα νέο ανεξάρτητο οπτικοακουστικό όργανο καλύτερης ποιότητας. Μόνον εφόσον πετύχουμε αυτόν τον στόχο θα μπορέσει να δικαιολογηθεί ο πόνος και η τραυματική εμπειρία του “σήμερα”».

Για τους παλιούς της ΕΡΤ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «φίμωσε την ΕΡΤ για να έχει τον έλεγχο του δημόσιου οπτικοακουστικού φορέα», γεγονός που αναγνωρίζει άμεσα και ο κ. Προκοπάκης.  «Δεν λέω ότι δεν το αναζητούσε αυτό η κυβέρνηση. Βάζοντας, όμως, εμένα σε αυτή τη θέση, είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους, γιατί θα κάνω τα πάντα, ώστε να αφήσω, φεύγοντας, ένα όργανο που να έχει κόψει επιτέλους τον από δεκαετίες ομφάλιο λώρο μεταξύ της ΕΡΤ και των διαφόρων κυβερνήσεων», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης