Στη Βουλή δικογραφία για ευθύνες του Παππά

Mπλεξίματα για το Νίκο Παππά.

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού για όσα έγιναν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016

Μετά την εξέταση των μαρτύρων και των προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση αλλά και το πρόσφατο υπόμνημα του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, στο οποίο αποδίδει ρόλο «οργανωτή» και «καθοδηγητή» στον πρώην υπουργό Επικρατείας, ο εισαγγελέας αποφάσισε πως προσέκρουσε σε τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού.

Ο κ. Καλογρίτσας μάλιστα καταλόγιζε στον πρώην υπουργό τη τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων και συγκεκριμένα : δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ήταν-συνεπώς-μονόδρομος, αφού με βαση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , μόνη αρμόδια να τις διερευνήσει είναι η Βουλή.

Η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη που θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (εκπροσώπους της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων , για να συνεχιστεί η έρευνα , κυρίως για να κληθεί να καταθέσει ένας μάρτυρας ακόμα που έχει προτείνει η πλευρά Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καλογρίτσας σε υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στη Δικαιοσύνη περιέγραψε σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, για την περίφημη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα