Στην αφετηρία 138 ομάδες

 

Σχεδιαστικά, το Europa Conference League θα χωρίζεται σε τέσσερις προκριματικούς γύρους, μία φάση ομίλων, μία ενδιάμεση φάση πρόκρισης, τρεις νοκ άουτ γύρους και τον μονό τελικό.

Συνολικά δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν αρχικά 138 ομάδες, ανάλογα με τη θέση της χώρας τους στην κατάταξη της UEFA. Oι πέντε πρώτες (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) θα στέλνουν μόνο μία ομάδα στη διοργάνωση. Για τις πρώτες τέσσερις (που στέλνουν και 4 ομάδες στους ομίλους του Champions League) θα είναι η ομάδα που τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα και για την εναπομείνασα αυτή που τερμάτισε 5η.

H Ελλάδα, η οποία καταλάμβανε τη 18η θέση στο φινάλε της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20 και άλλες 33 χώρες (από το 16 ως το 50, πλην του Λιχτενστάιν που εκπροσωπείται από μία ομάδα γιατί δεν διατηρεί εθνική λίγκα) θα πάρουν από τρία εισιτήρια, διότι ταυτόχρονα μειώνονται οι θέσεις τους στο Europa League.

Από δύο ομάδες, τέλος, θα έχουν οι χώρες που κατετάγησαν μεταξύ της 6ης και της 15ης θέσης, όπως επίσης οι τελευταίες πέντε της λίστας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα