Στην αναμονή για να εισπράξουν οφειλή του 2010 οι φαρμακοποιοί

Την εξόφληση οφειλής ύψους 75 εκατ. ευρώ, η οποία χρονολογείται από το 2010 περιμένουν οι φαρμακοποιοί της χώρας, καθώς παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, τα χρήματα δεν έχουν εκταμιευθεί.

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας», τονίζουν οι φαρμακοποιοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο θερμός. «Είναι ευθύνη και καθήκον της Πολιτείας να επιλύσει επιτέλους όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και να απελευθερωθούν τα χρήματα που λιμνάζουν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε η φαρμακευτική αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα ρευστότητας.

Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα