Στην αντεπίθεση η Εισαγγελέας: Επιμένει για αναστολές και επιτέθηκε σε δικηγόρους

Στην αντεπίθεση με το «καλημέρα σας» πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην έναρξη της συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη.

Η κυρία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματολογία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε το λόγο στην έναρξη της συνεδρίασης και αναφερόμενη χαρακτηριστικά στο «έντονο ύφος» της Προέδρου, διευκρίνισε το νομικό πλαίσιο για τη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση, χαρακτηρίζοντας αιτιολογημένη την πρόταση να αφεθούν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες μέχρι το Εφετείο.

Για μία ακόμα φορά επέμεινε πως οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων, δεν έχουν κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής στο εξωτερικό κ.λπ. και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των 11 καταδικασθέντων που δεν είχε αναφέρει στην πρώτη πρόταση της για τις αναστολές.

Όσο αφορά την περίπτωση του Γιάννη Λαγού επισήμανε ότι δύο δικαστικά συμβούλια έκριναν ότι δεν έχει παραβιάσει τους όρους.

Από την πρώτη στιγμή παρών στο δικαστήριο ήταν και ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε και πήρε τον λόγο και κατήγγειλε πως κυβερνητικός παράγοντας μιλούσε με άλλο πρόσωπο το οποίο το βράδυ της δολοφονίας συνομίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά.

«Δηλώνω αθώος. Έχω καταδικάσει την δολοφονία Φύσσα. Προκαλεί ερωτήματα τι έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα