Στην αντεπίθεση ο Μαδούρο – “Δείχνει τα «δόντια» του στους αντιπάλους του

Μήνυμα στους αντιπάλους τους έστειλε ο Νικολάς Μαδούρο αφού κήρυξε την έναρξη των «μεγαλύτερων» στρατιωτικών ασκήσεων στην ιστορία της Βενεζουέλας, προετοιμαζόμενος να απωθήσει κάθε πιθανή εισβολή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, που υποστηρίζουν τον αυτοανακηρυχθέντα «προσωρινό» πρόεδρο Γκουάιντο.

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και υποτίθεται ότι θα είναι τα ευρύτερα στρατιωτικά γυμνάσια που η χώρα έχει οργανώσει στην ιστορία των 200 χρόνων της, επανέλαβε ο Μαδούρο, κατά την άφιξή του στο Οχυρό Guaicaipuro στην πολιτεία Miranda.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της χώρας, την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία» δήλωσε ο εκλεγμένος επικεφαλής του κράτους, προφανώς φοβούμενος ότι οι φωνές από την Ουάσινγκτον για αλλαγή καθεστώτος και η επιθετική υποστήριξη του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό μπορεί να κλιμακωθούν σε μία ευθεία στρατιωτική εισβολή, όπως αναφέρει το RT.

Ο Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε ενδιάμεσος πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο με τις άμεσες ευλογίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να λάβει μια «αμφιλεγόμενη» απόφαση, δίνοντας τη συγκατάθεσή του σε μία «ανθρωπιστική» παρέμβαση. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στο ίδιο πνεύμα ότι όλες οι εναλλακτικές βρίσκονται στο τραπέζι για να απαλλαγούν οι πολίτες της Βενεζουέλας από τον «αυταρχικό δικτάτορα» Μαδούρο.

Διαβάστε επίσης