Στην Αθήνα ο Μίλερ για τις διασφαλίσεις που ζητάει η Gazprom

Τρίτη και… φαρμακερή για τον Αλεξέι Μίλερ -τον ισχυρό άνδρα της Gazprom-, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς επίσης και τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Σταυρίδη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, για την οποία η Gazprom είναι υποψήφια, αλλά και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους όρους της σύμβασης πώλησης. Ο κ. Μίλερ συνοδεύεται στην Αθήνα από τον επικεφαλής του τομέα διεθνών δραστηριοτήτων της Gazprom, Πάβελ Οντέροφ, αναμένεται να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις τις απαιτήσεις της ρωσικής πλευράς  για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, εν όψει και της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών που είναι η 29η Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός κολοσσός θεωρεί ότι δεν έχουν κλείσει τα θέματα που έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα για να «κατέβει» στο διαγωνισμό. Επίσης, επιζητά διασφαλίσεις με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πριν καταθέσει δεσμευτική προσφορά. Εμφανίζεται, δε, αποφασισμένος να «τινάξει στον αέρα το διαγωνισμό» (και αυτό θα συμβεί εάν δεν προσέλθει, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος) στο βαθμό που δεν ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα