Στην Αθήνα ο επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία

Επίσκεψη σε μια κομβική περίοδο για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα - Συναντήσεις με τραπεζίτες, Στουρνάρα και Σταϊκούρα

Δυόμιση χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή του, ο πρόεδρος του SSM, Αντρέα Ενρία, θα βρίσκεται σήμερα (Πέμπτη 19 Ιανουαρίου) στην Αθήνα σε μια κομβική περίοδο για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, κατά την οποία οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν πετύχει μονοψήφιους δείκτες NPEs καταγράφοντας ταυτόχρονα κέρδη-ρεκόρ.

Στην ατζέντα των συναντήσεων του επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, περιλαμβάνονται συζητήσεις τόσο με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών όσο και με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Εξάλλου, η επίσκεψη του κ. Ενρία στην Αθήνα συμπίπτει με τη διενέργεια ενός ακόμη πανευρωπαϊκού Stress Test, τους όρους και τις λεπτομέρειες του οποίου αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ σε εργχώριο επίπεδο εξελίξεις υπάρχουν και στην Τράπεζα Αττικής έπειτα από την αποστολή επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας από τη Thrinvest Holdings.

Σε κάθε περίπτωση, ο SSM θα ασχοληθεί με θέματα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αναμένονται επίσης συζητήσεις με τις συστημικές τράπεζες για τα stress tests, τα οποία θα τρέξουν φέτος και για τα αποτελέσματα των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ μακρύς είναι ο δρόμος για την ανάκτηση της επενδυτικής τους βαθμίδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα