Στην Αθήνα βρίσκεται ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών

Συναντήσεις με Δένδια και Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς. Στη συνομιλία τους διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και οι δυνατότητες διεύρυνσής τους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Σελάκοβιτς για τη στήριξη της χώρας του στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών το καλοκαίρι.

Η κα Σακελλαροπούλου τόνισε, επίσης, τη δέσμευση της Ελλάδας για την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων με τη Σερβία σε όλους τους τομείς και επανέλαβε πως για τη χώρα μας, που υποστηρίζει σθεναρά την ενταξιακή πορεία της Σερβίας, η διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια είναι στρατηγικός στόχος, μια πάγια θέση που έχει ήδη εκφραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003.

Στη συνάντηση παρέστη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε νωρίτερα τετ-α-τετ με τον Σέρβο ομόλογό του.

«Υποδέχτηκα τον ΥΠΕΞ της Σερβίας, N.Selakovic, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Ελλάδα & Σερβία μοιράζονται στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών τους & την κοινή δέσμευση για μια ισχυρότερη διμερή συνεργασία», έγραψε στο twitter ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα