Στην φυλακή και ο Στάθης Μπούκουρας – Αιχμές Κούγια

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Στάθης Μπούκουρας, μετά την πολύωρη απολογία του, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Κυριακής.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος προσήλθε στον Αρειο Πάγο για να απολογηθεί έχοντας μαζί του μια βαλίτσα με έγγραφα (όπως διευκρίνισε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας), δεν έπεισε ανακριτές και εισαγγελέα, και θα κρατηθεί στην Αντιτρομοκρατική, μέχρι να γίνει η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Στο υπόμνημά του, ο κ. Μπούκουρας δήλωσε κατηγορηματικά αθώος. Υποστήριξε ότι «η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του».

Επίσης αναφέρει ότι «ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικεί στην Κόρινθο». Ο Στάθης Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

«Σέβομαι την απόφαση, αλλά είναι σκληρή»
Σκληρή χαρακτήρισε την απόφαση για τον εντολέα του, Στάθη Μπούκουρα, ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις στις οποίες προέβη αμέσως μετά την ανακοίνωση για την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη. Εύχομαι να μη συμβαίνει αυτό γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία. Όταν καταρρέει η Δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα». Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες για άλλους ανθρώπους «μέλη της Χρυσής Αυγής», αλλά και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δε γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

«Σέβομαι την απόφαση, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πω. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους κατηγορουμένους, εδώ πάντως δεν ισχύει ό,τι ισχύει για άλλες υποθέσεις. Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια», σχολίασε, και χαρακτήρισε “ατυχή” τη διαδικασία, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο εντολέας του στο δικαστήριο θα απαλλαγεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα