Στην κορυφή της λίστας με τις 100 προσωπικότητες

«Σκόνη έφαγαν» από τον Τομ Χανκς διακεκριμένες προσωπικότητες της πολιτικής και του πνεύματος των ΗΠΑ, καθώς ο ηθοποιός ψηφίστηκε ως το πρόσωπο που εμπιστεύονται περισσότεροι οι Αμερικανοί, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Reader’s Digest.

Στην έρευνα, που πραγματοποίησε η εταιρεία Wagner Group για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού,  συμμετείχαν χίλιοι πολίτες από τους οποίους είχε ζητηθεί να βαθμολογήσουν από το ένα έως το πέντε ποιον εμπιστεύονται περισσότερο και ποιον λιγότερο.  Έτσι, ο 56χρονος Χανκς  βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των προσωπικοτήτων που αντιπροσωπεύουν τις αξίες των Αμερικανών και χαίρουν της εμπιστοσύνης τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τις αμέσως επόμενες θέσεις τις κατέλαβαν και πάλι ηθοποιοί.  Στη δεύτερη θέση της λίστας  βρίσκεται η ηθοποιός Sandra Bullock και ακολουθούν οι επίσης ηθοποιοί Denzel Washington και Meryl Streep, ενώ μόλις στην πέμπτη θέση βρίσκεται μία ποιήτρια, η αφροαμερικανίδα Maya Angelou, η οποία χρωστά το ελληνικής καταγωγής όνομά της, στον πρώτο σύζυγό της, που ήταν Έλληνας ναυτικός.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι κανένας πολιτικός δεν βρίσκεται στο Top 10 της λίστας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήρθε 65ος, πολλές θέσεις πίσω από τη σύζυγό του Mισέλ η οποία βρίσκεται στη 19η θέση.

Ζ.Ε.

Διαβάστε επίσης