Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα έσοδα από το όνομα του γηπέδου στον Βοτανικό

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δίνεται το μεγάλο έσοδο από την ονοματοδοσία του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό.

Μετά τις υπογραφές της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα σε όλους όσοι εμπλέκονται συνολικά στη “Διπλή Ανάπλαση”, πάνω στο μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας ξεκινούν τα επόμενα βήματα για το μεγαλύτερο πρότζεκτ των τελευταίων 30 ετών στο Δήμο Αθηναίων, στο οποίο βεβαίως περιλαμβάνονται και οι νέες γηπεδικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κι ενδεχομένως μελλοντικά (και) της “πράσινης” ΚΑΕ, αναλόγως με το τι θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί ανάμεσα σε Δήμο, Ερασιτέχνη και ΚΑΕ για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Σε πρώτη φάση πάντως -κι ενώ “τρέχουν” οι διαδικασίες για τις μελέτες του πρότζεκτ- οι τρεις πλευρές που εμπλέκονται άμεσα με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο (Δήμος Αθηναίων, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Παναθηναϊκός) θα πρέπει εντός των επόμενων εβδομάδων να προχωρήσουν σε διμερείς συμφωνίες πάνω σε όλα όσα αφορούν τη χρήση και τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Το νέο γήπεδο, που θα ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στον Ερασιτέχνη, ο οποίος με τη σειρά του θα προχωρήσει με τη ΠΑΕ σε μία πολυετή σύμβαση χρήσης του. Έναντι ενός φιξ ποσού το χρόνο, το οποίο θα συμφωνηθεί ανάμεσα σε Α.Ο. και ΠΑΕ.

Επίσης, η ΠΑΕ θα χρειαστεί να συνάψει σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων, για την “ενοικίαση” (επίσης έναντι ενός συγκεκριμένου ποσού ετησίως) δικαιωμάτων επί των εμπορικών χρήσεων, εντός κι εκτός του γηπέδου.

Το μνημόνιο αναφέρει ξεκάθαρα πως “…τα έσοδα, από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου, κατανέμονται μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων”.

Αυτό εντούτοις, που “κρατάει” η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ως επί της ουσίας “ενοικιάστρια” του ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι τα δικαιώματα επί της ονοματοδοσίας. Τα έσοδα, δηλαδή, από το “όνομα” που θα δοθεί στο νέο γήπεδο -έπειτα από συμφωνία που θα γίνει με κάποια εταιρία- θα πάνε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα