Στην ποδιά της Φώφης «σφάχτηκαν» τα παλικάρια

«Σκοτώθηκε» με τον Κουτσούμπα, ήταν «παγόβουνο» με τον Τσίπρα, είχε αυστηρό προφίλ στην επικοινωνία με τον Μητσοτάκη, ενώ γείωσε τον Βαρουφάκη

Η Δευτέρα ήταν μία πολύ πυκνή ημέρα σε πολιτικές εξελίξεις. Και αυτό διότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποφάσισε να επιβάλλει σε επαναστατική γυμναστική όλο το πολιτικό σύστημα. Από κοντά και ο Γιάνης Βαρουφάκης που διείδε την ευκαιρία για προβολή και ως σωστός περφόρμερ έκανε μέχρι και καθιστική διαμαρτυρία. Κι αμέσως έτρεξε να συμπορευθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ονειρεύεται εδώ και καιρό ένα αντιδεξιό μέτωπο.

Μετά το επεισοδιακό τηλέφωνο του Δημήτρη Κουτσούμπα με την Φώφη Γεννηματά και τις αποτυχημένες προσπάθειες του Βαρουφάκη να επικοινωνήσει με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ανέλαβε πρωτοβουλία ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ ότι θα πείσει την κ. Γεννηματά. Υποσχέσεις με τις οποίες φλόμωσε τους Έλληνες εδώ και μία δεκαετία.

Και φυσικά, όπως οι υποσχέσεις προς τον λαό αποδείχθηκαν φρούδες έτσι και η προσπάθεια του κ. Τσίπρα απέτυχε παταγωδώς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Φώφη Γεννηματά να υπάρξει ένα μπαράζ κατά του αυταρχισμού της κυβέρνησης, όπως της είπε χαρακτηριστικά. Όμως η απάντηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ του έκοψε τον βήχα: «Κάθε κόμμα να κάνει τις δικές του κινήσεις για να χτυπηθεί ο αυταρχισμός». Η κ. Γεννηματά αρνήθηκε οποιαδήποτε κοινή δράση με τα άλλα κόμματα και ειδικά με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τηλεφώνημα και με τον Μητσοτάκη

Πάντως την Δευτέρα η κ. Γεννηματά είχε την τιμητική της. Στην κυριολεξία σφάχτηκαν παλικάρια, όπως αναφέρει και το δημοτικό άσμα «μωρή δασκαλοπούλα» και δεν γνωρίζουμε εάν η κ. Γεννηματά ένιωσε σαν την Μαρία Πενταγιώτισσα.

Τσακώθηκε με τον Κουτσούμπα, θύμισε παγόβουνο στην επικοινωνία με τον Τσίπρα, ενώ ήταν αυστηρή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς υπήρξε επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό. Η κ. Γεννηματά ήταν επιφυλακτική και είπε αρκετές φορές προς τον κ. Μητσοτάκη να μην λησμονεί τι συνέβη στην Marfin: «Πρόσεξε μήπως γίνουν τα πράγματα  πολύ χειρότερα».

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης της πρότεινε να πάνε μαζί να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, αλλά η κ. Γεννηματά αρνήθηκε, καθώς ναι μεν κράτησε αποστάσεις από τα άλλα κόμματα της αριστεράς, αλλά από την άλλη ούτε καν ήθελε να δώσει πάτημα-ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ- να την κατηγορήσει για σύμπλευση με τη Ν.Δ.

Την πάτησαν

Στην Χαριλάου Τρικούπη, μπορεί να λένε ότι η στάση τους ήταν εξόχως πατριωτική, προκειμένου να αποφευχθεί ο διχασμός, αλλά υπήρξε συζήτηση για ποιο λόγο δεν σκέφθηκαν την πρόταση Μητσοτάκη να την καταθέσουν οι ίδιοι.

Η κ. Γεννηματά όντως στην συζήτηση της προηγούμενης εβδομάδας στην Βουλή κέρδισε τις εντυπώσεις, όπου προσπάθησε να μην γίνει αιτία διχασμού της κοινωνίας. Όμως όταν τέθηκε το ζήτημα με την πορεία του Πολυτεχνείου η κ. Γεννηματά απλά παρακολουθούσε και ουδείς από το ΚΙΝΑΛ σκέφθηκε να καταθέσει την πρόταση που έκανε την Δευτέρα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλαδή να πάνε όλοι μαζί οι αρχηγοί υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Δεν το σκέφθηκε, δεν κατέθεσε αυτή την ενωτική πρόταση, όμως εξελίχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο, καθώς όλοι έτρεξαν να την πάρουν με το μέρος τους. Αυτή όμως, επέμεινε και παρέμεινε αμέτοχη. Μάλιστα η ίδια δεν πήγε στο Πολυτεχνείο να καταθέσει στεφάνι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα