«Στην πράξη θα κριθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα»

«Η λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος μένει να αποδειχθεί στην πράξη» δήλωσε στον ρ/σ Real fm ο Γιώργος Βαρεμένος.

Απαντώντας στην επισήμανση ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι ένας περιορισμένος ανασχηματισμός και ερωτηθείς αν άξιζε να κάνουμε εκλογές γι’ αυτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Περίπου έτσι μοιάζει, αλλά δεν ξέρω αν οι εκλογές έγιναν για να ανασχηματιστεί ευρύτερα η κυβέρνηση. Οι εκλογές έγιναν για ευρύτερους λόγους. Πρώτον, η νομιμοποίηση της προσαρμογής που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον, κάποιοι βουλευτές αποχώρησαν και ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στερήθηκε την εντολή. Από εκεί και πέρα, τώρα, η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα του νέου σχήματος μένει να αποδειχθεί στην πράξη».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση καταφέρει με 155 ψήφους στη Βουλή να «περάσει» τους εφαρμοστικούς νόμους και των μέτρων που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο ή χρειάζεται να διευρυνθεί η κοινοβουλευτική της βάση, ο ίδιος απάντησε:

«Καμιά φορά μια κυβέρνηση με αριθμό κοντά στο 150 αποδεικνύεται αποτελεσματικότερη από μια κυβέρνηση που διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών.  Ο καθένας αναλαμβάνει πιο απτά την ευθύνη της ψήφου του, ενώ όταν είναι βέβαιος ότι θα ψηφίσει κάποιος άλλος και αυτός έχει την πολυτέλεια να μην το κάνει, προσπαθεί να μην το κάνει. Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός, σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσει να διευρύνει τη βάση της κυβέρνησης στο επίπεδο της λαϊκής στήριξης και ευρύτερα αν χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα