Στην… πρέσα το σύστημα ηλεκτροδότησης – Ρεκόρ δεκαετίας «γράφει» η κατανάλωση λόγω των κλιματιστικών

Στα 9.500 μεγαβάτ αναμένεται να φτάσει η αιχμή της κατανάλωσης το βράδυ της Δευτέρας

Τις αντοχές όχι μόνο των πολιτών αλλά και του εθνικού συστήματος ηλεκτροδότησης δοκιμάζει το ισχυρό κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα, καθώς ακριβώς λόγω της αφόρητης ζέστης η συνεχής λειτουργία των κλιματιστικών έχει εκτοξεύσει την κατανάλωση-ζήτηση ρεύματος σε επίπεδα ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα (2/8) το βράδυ η αιχμή της κατανάλωσης αναμένεται να κυμανθεί στα 9.500 μεγαβάτ.

Στη κυβέρνηση, πάντως, δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για ενδεχόμενοι προβλήματος, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε λειτουργία όσες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ είναι διαθέσιμες, όπως και το σύνολο των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεσημβρινή αιχμή της ζήτησης καλύπτεται με τη συνδρομή των φωτοβολταϊκών τα οποία εκείνες τις ώρες αποδίδουν το μέγιστο της παραγωγής τους.

Αυτά ως προς την επάρκεια της παραγωγής, διότι ο άλλος κρίσιμος παράγοντας του να μην μείνουν οι πολίτες χωρίς ρεύμα αφορά τη διασφάλιση της λειτουργίας των δικτύων μεταφοράς και διανομής που επίσης δοκιμάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και την αυξημένη ζήτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα