Στην Τσεχία ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης

«Η Ελλάδα προωθεί ενεργά μια σύγχρονη και εξωστρεφή οικονομική διπλωματία - Η Τσεχική Δημοκρατία αποτελεί αξιόπιστο εταίρο»

Επίσκεψη στην Πράγα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τσεχίας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, της βιομηχανίας και των επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Θεοχάρης είχε σειρά συναντήσεων με Τσέχους αξιωματούχους και εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Jan Sechter, τον υφυπουργό Εξωτερικών Jiři Brodský, την αντιπρόεδρο της Ένωσης Αμυντικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας Kristýna Helm και τον αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βιομηχανίας Radek Špicar.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τον στόχο της Ελλάδας να ενισχύσει την οικονομική της διπλωματία:

«Η Ελλάδα προωθεί ενεργά μια σύγχρονη και εξωστρεφή οικονομική διπλωματία, με στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Η Τσεχική Δημοκρατία αποτελεί αξιόπιστο εταίρο προς αυτή την κατεύθυνση και η επίσκεψη συνέβαλε ουσιαστικά στην περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών μας σχέσεων».

test7

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στη συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας, των υποδομών, της καινοτομίας και της αμυντικής βιομηχανίας, όπου ήδη διαμορφώνονται απτά παραδείγματα επενδυτικών και παραγωγικών συμπράξεων».

Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στις προοπτικές ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας, στη δημιουργία βιομηχανικών συμπράξεων και στην προώθηση επενδυτικών ευκαιριών μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του υφυπουργού το Τσεχο‑Ελληνικό Επιμελητήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα