«Στηρίζω την κυβέρνηση, ελέγχω το Μαξίμου…»

«Μέχρι νεωτέρας» παραμένει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Νίκος Νικολόπουλος, με τον βουλευτή Αχαΐας να ξεκαθαρίζει πως πλέον δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις στις συγκυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε πως θα καταψηφίζει νομοσχέδια ή άρθρα και θα εναντιώνεται στις κυβερνητικές αποφάσεις που είναι εκτός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις. «Δεν θέλουμε να δοθεί η εντύπωση της διατάραξης των πολιτικών ισορροπιών και των ρωγμών. Προς το παρόν θα παραμείνει ο βουλευτής μας (σ.σ. εννοούσε τον ίδιο) μέλος της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ χωρίς όμως να δεσμεύεται από τις αποφάσεις τους», σημείωσε με νόημα.

Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ακόμα πως «υπερψηφίστηκε πανηγυρικά η πρότασή μου για αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Η προσπάθεια ενός νέου δικομματισμού μόνο ως καρικατούρα μπορεί να συμβεί», ενώ υπενθύμισε τη πρόθεση της κυβέρνησης για υιοθέτησης ενός αναλογικότερου εκλογικού νόμου. Ο βουλευτής Αχαΐας, εξήγησε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως «ισότιμοι και όχι με ανταλλάγματα». Σημείωσε δε πως οι χριστιανοδημοκράτες θα απαιτήσουν σεβασμό αλλά και να εκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων αναλογικά, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα βοήθησε πολύ τους ΑΝΕΛ να μπουν στη Βουλή.

«Το πολιτικό σκηνικό εν Ελλάδι, ήδη γνωρίζει μία αποσύνθεση που αποδείχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να αναδειχτούν νέοι ισχυροί κομματικοί πόλοι, όπως εκείνοι που συγκέντρωναν ποσοστά 40% και πλέον του εκλογικού σώματος. Ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι το πολιτικό σύστημα πέρασε την ανασύνθεση. Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε διαδικασία αλλαγής», προσέθεσε ακόμα ο αεικίνητος Αχαιός πολιτικός.

Από την ομιλία του δεν έλειψε και η ρητορική ενάντια στη διαπλοκή, με τον Νίκο Νικολόπουλο να δηλώνει κατηγορηματικά πως «θα πέσουμε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και πάλι πρώτοι στη φωτιά για τα ζητήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής». Παρατήρησε ακόμα πως «η χώρα δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια του λόμπι της δραχμής και των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας που βρίσκονται πίσω από το “σχέδιο Σόιμπλε”. Κάθε άλλη απόφαση που θα θίγει τα εθνικά και λαïκά συμφέροντα ή τον πυρήνα του ελληνορθόδοξου αξιακού μας συστήματος θα την καταψηφίσουμε και θα την πολεμήσουμε. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθώ τον αποχριστιανισμό της κοινωνίας ή τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών».

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, παρατήρησε πως αποτελείται από ένα σύνολο προσώπων και δομών που έχουν κουράσει και έχουν διαχειριστεί την εξουσία με αρνητικά αποτελέσματα. «Έχει κάνει στροφή στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Αφού επανέλθει η ΝΔ στις ρίζες της και θα διαμορφώσει ένα φιλολαϊκό αφήγημα και πάρει διαζύγιο με τους χορηγούς και τους νταβατζήδες, θα γίνουν αξιόπιστοι συνομιλητές», είπε, υπογραμμίζοντας όμως ότι για να γίνει αυτό για χρειαστεί καιρός.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο κ. Νικολόπουλος προτίθεται να καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχεδίου την Παρασκευή, χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα το πόσα και κυρίως ποια.

Πήγε με μηχανάκι
Βαρουφάκη με… παπάκι θύμισε ο Νίκος Νικολόπουλος, καθώς έφτασε στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών που δόθηκε η συνέντευξη Τύπου με ένα κόκκινο «παπάκι», προκειμένου να αποφύγει την κίνηση όπως εξήγησε ο ίδιος στην «Α». Να σημειώσουμε, τέλος, πως μετά το τέλος της ομιλίας του, έβγαλε σακάκι, έλυσε γραβάτα και σήκωσε μανίκια, προκειμένου να συνομιλήσει με τους υποστηρικτές του κόμματος του βρέθηκαν στο ξενοδοχείο για να τον ακούσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα