ΣτηρίΖΟΥΜΕ: Πρόγραμμα κατ ’οίκον υποστήριξης μαχητών του καρκίνου

Ένα σημαντικό πρόγραμμα κατ ’οίκον υποστήριξης για μαχητές ασθενείς της επάρατης νόσου «γέννησε» η συνεργασία του οργανισμού «ΚΕΦΙ» που στέκεται στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών και της «Νοσηλείας», του Οργανισμού που προσφέρει δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι.

Το όνομα του προγράμματος «ΣτηρίΖΟΥΜΕ» είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει και το όνομά του, καθώς και οι δυο Οργανισμοί, εδώ και χρόνια προσφέρουν δωρεάν αυτές τις υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται καλύτερα οι ιατρο-νοσηλευτικές και ψυχο-κοινωνικές ανάγκες των ογκολογικών ασθενών στο οικείο περιβάλλον τους και η μείωση της συχνότητας νοσηλείας στα νοσοκομεία έτσι ώστε να  αποφύγουν την ταλαιπωρία, αλλά και τις πιθανές και επικίνδυνες για την υγεία τους  ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΣτηρίΖΟΥΜΕ έρχονται να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν τη φροντίδα του ασθενούς μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο σύμφωνα με την αρχή του «συνεχούς της φροντίδας».

Οι παρεμβάσεις του προγράμματος γίνονται σε επικοινωνία και συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, ώστε να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Οι παροχές που προσφέρονται είναι ΔΩΡΕΑΝ και ακολουθούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του εκάστοτε ασθενούς. Οι ανάγκες των ασθενών ποικίλουν ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς υπό θεραπεία ή όχι που κατοικούν στις περιοχές του δήμου Αθηναίων και στους όμορους δήμους και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η πιλοτική φάση του Προγράμματος θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2018.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 21 12395 / 210 64 68 222

www. stirizoume.nosilia.org.gr /www.nosilia.org.gr/www.anticancerath.gr

www.facebook.com/StiriZOYME

 

 

Διαβάστε επίσης