Στις 27 Ιανουαρίου συνεδριάζει η ΕΕΑ και αποφασίζει για ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σχετικά με την καταγγελία του Ολυμπιακού για σχέσεις πολυιδιοκτησίας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Μέχρι την Πέμπτη, οι εμπλεκόμενες πλευρές, έχουν προθεσμία για να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα, ενώ στις 27/1 θα υπάρξει νέα συνεδρίαση ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Στη διαδικασία είχαν κληθεί φυσικά πρόσωπα από τις δύο πλευρές αλλά δεν προσήλθαν στη διαδικασία, ενώ οι δύο εμπλεκόμενες εταιρίες Dimera και Beltera αποχώρησαν χωρίς να δώσουν εξηγήσεις, τονίζοντας ότι μόλις χθες ενημερώθηκαν σχετικά και δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο νομικός εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, κ. Δριλεράκης κατέθεσε το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση του ιδίου, αλλά του γιου του Νίκου Σαββίδη και της γυναίκας του, Κυριακής Σαββίδη, οι οποίοι απλά συμβουλεύονται τον Ιβάν Σαββίδη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, κατά τη διαδικασία αναφέρθηκε ότι ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ιωάννης Καλπαζίδης έχουν κόψει τις επαφές και δεν έχουν καμία επικοινωνία.

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης, αναφέρθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην υπόθεση με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για ενδεχόμενες σχέσεις ΠΑΟΚ – Ξάνθης και είπε:

«Θα θέλαμε κάποια πράγματα παραπάνω, δυστυχώς στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνον δικηγόροι, δεν ήρθε κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε εκπρόσωπος εταιρίας, ούτε μέτοχος, ούτε όλα αυτά τα ονόματα που ακούγαμε κατά καιρούς και είχαμε κλητεύσει. Δυστυχώς δεν ήρθε κανένας να μπορέσουμε να πάρουμε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις. Μπορούν να καταθέσουν υπομνήματα αλλά είναι αλλιώς, για παράδειγμα αν ήταν ο κύριος Καλπατζίδης εδώ θα τον ρωτάγαμε ένα κάρο θέματα, στο υπόμνημα του θα απαντήσει ό,τι θέλει για κάποια πράγματα. Αν ήταν πιστεύω ότι θα βοηθούσε την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση, είτε ότι υπάρχει θέμα, είτε ότι δεν υπάρχει θέμα κι εμείς θα περιμέναμε να έχουν έρθει, τουλάχιστον οι εταιρίες οι κυπριακές και ο κ. Πιαλόγλου που ήταν στην Ξάνθη και του έτυχε οσφυαλγία, δεν μπορώ να πω κάτι. Από εκεί και πέρα θα βοηθούσε αν ήταν παρόντες, δυστυχώς δεν ήταν».

Διαβάστε επίσης