Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για υπόθεση τοκογλυφίας του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Το παρόν στη δίκη έδωσαν και οι δύο αντίδικοι καθηγητές

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας του καθηγητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην ΑΣΟΕΕ και της συγκατηγορούμενής του, οι οποίοι δικάζονται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Το παρόν στη δίκη έδωσαν και οι δύο αντίδικοι καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι από την επίθεση που δέχθηκε την ώρα του παράδοσης του μαθήματος του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την υποβολή ενστάσεων από τους κατηγορουμένους, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει. Ωστόσο, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος.

«Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με όσα εξέθεσαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες. «Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κ. Πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

Αντίθετος με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την αοριστία του κλητηρίου θεσπίσματος που οδήγησε στο ακροατήριο τους δυο κατηγορουμένους ήταν ο συνήγορος του μηνυτή καθηγητή, Άγης Τάτσης.

«Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της» ανέφερε σε δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα