Στις 28 Μαρτίου η νέα σέντρα στη Γ΄ Εθνική

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Με δεδομένο πως πολλές ομάδες δεν θα κατέβουν ν’ αγωνιστούν, η Ομοσπονδία δεν θα τους επιβάλει την ποινή της αφαίρεσης βαθμών, αλλά θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, φιλοξενήθηκε στον «Κόσμο των Σπορ» στην ΕΡΤ3 και αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν από τη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ομοσπονδίας για τη FL και τη Γ’ Εθνική.

Για τη Football League: «Υπήρχε ένα αίτημα από τη FL να παραταθεί η σεζόν μέχρι τις 27/6. Το αποδεχθήκαμε και θα αποστείλουμε και στη FIFA τη σχετική απόφασή μας για να εγκριθεί και από εκεί».

Για τη Γ’ Εθνική: «Όσον αφορά στη Γ’ Εθνική, η πρόταση που κατατέθηκε στην Ε.Ε., είναι για έναρξη στις 28 Μαρτίου. Αυτό που ειπώθηκε σε μία πρώτη κουβέντα που έγινε, είναι ότι οι ομάδες που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς δεν θα έχουν κυρώσεις, δεν θα έχουν τα πρόστιμα και αφαίρεση βαθμών, απλά θα υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Η Επιτροπή Διοργανώσεων θα συνεδριάσει την Πέμπτη και θα εισηγηθεί άμεσα στην Ε.Ε. για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις».

Για το ποιος θα επωμιστεί τα rapid test: «Σήμερα υπήρχε από μένα προσωπικά μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μαυρωτά. Υπάρχει μία διαβούλευση με τον υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό που έχουμε ενημερωθεί, τουλάχιστον ανεπίσημα, είναι ότι θα αναλάβουν οι Δήμοι και Περιφέρειες μέσω των τοπικών ΕΟΔΥ να κάνουν τα τεστ. Τα τεστ θα μπορούν οι ομάδες να τα στέλνουν στην ανάλογη επιτροπή και περιμένουμε και επίσημα να μας ενημερώσει η ΓΓΑ ότι έχουν καταλήξει σε αυτό το μοντέλο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα