Στις 9 Δεκεμβρίου το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για την πολυϊδιοκτησία στην επιτροπή εφέσεων

Πέρασε από χίλια μύρια κύματα κι επιτέλους ορίστηκε από τη νεοσύστατη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η επανεκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Το δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας με τη νέα του σύνθεση κάλεσε τον «δικέφαλο του Βορρά», την ακριτική ΠΑΕ και τον Ολυμπιακό να παραστούν στην επανεκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου στις 15:00.

Η επανεκδίκαση αποτελεί εντολή του CAS, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι είχε αποφασίσει ότι η Επιτροπή Εφέσεων έπρεπε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και όχι απλώς να επιβάλλει ποινές βάσει του πορίσματος της ΕΕΑ.

Ως γνωστόν ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί αρχικά με αφαίρεση 7 βαθμών και η Ξάνθη με αφαίρεση 12 βαθμών, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε πάρει πίσω τους βαθμούς μετά την απόφαση του CAS.

Πλέον θα παιχτεί το επόμενο επεισόδιο της πολύκροτης υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης που ενδιαφέρει για την επιβολή ή όχι ποινής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που ήδη έχει χάσει έδαφος από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στη διεκδίκηση του τίτλου. Αν προκύψει και νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών, τότε ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά θα βγει πρόωρα εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ζητάει την επιβολή ποινής υποβιβασμού στον ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης από την μεριά της να ζητά την αθώωση της.

Θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις για τη σύνθεση της επιτροπής, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει σηκώσει πολύ επικοινωνιακό το γεγονός ότι αθλήτριες του Ολυμπιακού ήταν οι δύο κόρες του νέου προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Ηλία Γιαρένη, στην οποία θα εκδικαστεί η υπόθεση της πολυϊδιοκτησιας Ξάνθης – ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα