Στις φυλακές ανηλίκων ο Πάπας Φραγκίσκος: Θα πλύνει τα πόδια 12 κρατουμένων

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται σωφρονιστικά καταστήματα κάθε χρόνο για την τελετή κάθε Μεγάλη Πέμπτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να μεταβεί, σήμερα το απόγευμα, Μεγάλη Πέμπτη για τους Καθολικούς, στις φυλακές ανηλίκων Καζάλ Ντελ Μάρμο, στη Ρώμη, για την Τελετή του Νιπτήρος.

Στην τελετή θα πάρουν μέρος 12 νέοι διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι εκτίουν την ποινή τους.

«Η επίσκεψη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη προσμονή, αλλά και χαρά σε όλους μας», δήλωσε ο ιερέας των φυλακών.

Ο Φραγκίσκος είχε μεταβεί στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα για την συγκεκριμένη τελετή πριν από δέκα χρόνια, λίγο μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων. Πέρυσι, για την τελετή του Νιπτήρος, αποφάσισε να μεταβεί στις φυλακές της πόλης Τσιβιταβέκια, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, όπου έπλυνε συμβολικά τα πόδια κρατουμένων και συνομιλούσε μαζί τους για περίπου τρεις ώρες.

Πριν από την εκλογή του Φραγκίσκου, η τελετή της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών πάντα λάμβανε χώρα στη βασιλική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στη Ρώμη. Ο «πάπας των φτωχών», όμως, αποφάσισε να αλλάξει την παράδοση και να βρεθεί, για μια ακόμη φορά, κοντά σε ανθρώπους που υποφέρουν και νιώθουν περιθωριοποιημένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα