Στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρώην ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι

«Ήθελα να κάνω κακό στον εαυτό μου» είπε στην ανακρίτρια

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε σήμερα ο 37χρονος πρώην ιερωμένος που επιτέθηκε σε εννέα άτομα με καυστικό υγρό  την περασμένη εβδομάδα στη Μονή Πετράκη.

Υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, το οποίο έγινε δεκτό και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό έναντι 45 ευρώ και πως είχε σκοπό να κάνει κακό μόνο στον εαυτό του, δηλώνοντας μετανιωμένος.

«Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνοια στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων. Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της άκουσιας συμπεριφοράς μου», είπε στην απολογία του.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, ανέφερε: «Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά. Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα