Στις ΗΠΑ για επενδύσεις ο Μητσοτάκης

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα βρεθεί το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ.  Κύριο αντικείμενο της παρουσίας του εκει, θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρεθεί αρχικά στη Βοστόνη όπου θα έχει συνάντηση με ομογενείς,  θα μιλήσει και στη Σχολή Fletcher του πανεπιστημίου Tufts ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών κύκλων.

Οι ξένες επενδύσεις αποτελούν άλλωστε μία από τις βασικές προϋποθέσεις (μαζί με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων) για την επιτυχία του γαλάζιου οικονομικού προγράμματος, το οποίο όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ως κεντρικό στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μάλιστα καλών θέσεων εργασίας, με ικανοποιητικούς μισθούς και σεβασμό στην εργατική νομοθεσία.

Σημειώνεται πως ο κ.Μητσοτάκης πυκνώνει τις επαφές του τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό – υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ήταν στη Μόσχα ενώ την Τετάρτη μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Ρόδο – με κύριο στόχο αφενός να επικοινωνήσει το αφήγημα του και να δώσει το στίγμα της διακυβέρνησης του εφόσον κερδίσει τις εκλογές και αφετέρου να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με υποψήφιους επενδυτές.

 

Διαβάστε επίσης