Στίβεν Χόκινγκ: Γεννήθηκε σπουδαίος, έφυγε… Superman!

«Μια φορά είχε πει: “δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς”. Θα μας λείπει για πάντα».

Με αυτή την ανακοίνωση, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ Χόκινγκ, τα παιδιά του διαπρεπή Βρετανού κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ επιβεβαίωσαν ασυνείδητα σε όλους εμάς πόσο φτωχότεροι πρέπει να νιώθει η ανθρωπότητα για την απώλεια της ζωής του μαχητή πατέρα τους.

Ο Στίβεν Χόκινγκ αποχαιρέτησε τα εγκόσμια σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου έχοντας συμπληρώσει 76 χρόνια μία σκληρής ζωής, αν αναλογιστεί κάποιος ότι σε ηλικία μόλις 21 ετών, φοιτητής ων, διαγνώσθηκε ότι έπασχε από τη νευροεκφυλιστική νόσο «Λου Γκέριγκ», με τους γιατρούς να του δίνουν 24 μήνες ζωής.

Κάπου εκεί αρχίζουν τα… θαύματα: ο Χόκινγκ διαψεύδει τις δυσοίωνες ιατρικές προβλέψεις και παρά το γεγονός ότι η ασθένειά του τον καθηλώνει σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, με λειτουργική μόνο την κίνηση των ματιών του κι ενός δακτύλου, εκείνος βάζει μπρος την απίστευτη λοκομοτίβα του μυαλού του και με φωνή που παράγεται τεχνητά μέσω υπολογιστεί καταφέρνει να γίνει ο πιο εμβληματικός επιστήμονας μετά τον Αϊνστάιν.

Ο Χόκινγκ έγινε παγκόσμια γνωστός για το έργο του σχετικά με τις «μαύρες τρύπες», τη βαρύτητα και τη γενική σχετικότητα, ενώ το 1988 πρωτοδημοσιεύθηκε το βιβλίου του «A Brief History of Time» (σ.σ. Στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Σύντομο Χρονικό του Χρόνου»), το οποίο πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Η διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Οι ιδιότητες των διαστελλομένων συμπάντων” είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική σελίδα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Τι να πρωτοπεί, λοιπόν, και κυρίως πώς να αποχαιρετίσεις έναν τέτοιο σπουδαίο άνθρωπο; Ίσως είναι αρκετό το τελευταίο αντίο που είπε στον μεγάλο καθηγητή η NASA, εξηγώντας ότι οι θεωρίες του Στίβεν Χόκινγκ «ξεκλείδωσαν» ένα σύμπαν γεμάτο δυνατότητες τις οποίες οι επιστήμονες και ο κόσμος εξερευνούν. Για να καταλήξουν:

«Είθε να συνεχίσεις να πετάς σαν τον σούπερμαν στη μικροβαρύτητα, όπως εσύ είχες πει στους αστροναύτες στον @Διαστημικό_Σταθμό το 2014».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα