Στο Μπουένος Άιρες για τη wild card

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Αν και η απόφαση για τις χώρες που θα λάβουν wild card για το Μουντομπάσκετ αργεί ακόμη (3 Φεβρουαρίου), το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση της FIBA World στο Μπουένος Άιρες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος αναχώρησε για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, αφού θα προεδρεύσει στη διαδικασία, κάτι που είναι καλός οιωνός για τη «γαλανόλευκη» όσον αφορά τη διαδικασία. Στη συνεδρίαση, δεν αποκλείεται η λίστα των 15 χωρών που διεκδικούν μία από τις τέσσερις διαθέσιμες κάρτες ελευθέρας (Νιγηρία, Βραζιλία, Καναδάς, Βενεζουέλα, Κίνα, Κατάρ, Βοσνία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία) να μειωθεί στην τελική συνάντηση των παραγόντων της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις 1-2 Φεβρουαρίου να παρθεί η τελική απόφαση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πολλές πιθανότητες να λάβει μία εκ των καρτών, αφού πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η FIBA, όμως ερωτηματικό αποτελεί αν τελικά επιλεγούν χώρες που θα κάνουν δωρεές στο ίδρυμα της Συνομοσπονδίας.

Όπως και να έχει ο κ. Βασιλακόπουλος πάει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για να δώσει τη δική του μάχη, έχοντας αποδείξει στο παρελθόν ότι διατηρεί την ομάδα μας δυνατή σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, κάτι απαραίτητο για αυτό το επίπεδο.

Διαβάστε επίσης