Στο εδώλιο 14 άτομα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Εδώλιο για 14 άτομα «στήνει» το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και Δημοσίου που ταλάνισε επί μακρόν την πολιτική ζωή του τόπου.

Με το υπ’ αριθμόν 2000/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργηματικές κατηγορίες οι: Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης, Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του δημοσίου εκτάσεις. Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει τον τότε διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι ενέργειες των κατηγορουμένων έπληξαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα