Στο εδώλιο ο σκηνοθέτης Ινδαρέ για τα επεισόδια στο σπίτι του στο Κουκάκι

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου επί της οδού Ματρόζου 45, στο Κουκάκι ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενους τον σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ  και τους δύο γιούς του.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται τις  πράξεις που τους αποδίδονται και , κατά περίπτωση, είναι  βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα παράνομης βίας, εξύβριση, απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκαν αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας.

«Είδαμε τους δυο που καταδιώκαμε είχαν αλλαγμένα ρούχα. Ο κύριος, ο μεγαλύτερης ηλικίας (ο πατέρας) ήρθε και μου άρπαξε τον εξοπλισμό μου. Αγκάλιασα τον εξοπλισμό μου, πέσαμε κάτω και του έβαλα χειροπέδες. Με τους άλλους δυο, ασχολήθηκαν οι συνάδελφοί μου. Υπήρχε μεγάλη αντίδραση, εγώ έκανα τη σύλληψη του πατέρα», κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας.

Ακολούθησε η κατάθεση του δεύτερου αστυνομικού, ο οποίος ανέφερε: «Είδα δυο άτομα. Μας πέταγαν βαριά αντικείμενα ακόμη και ψυγείο. Μισή ώρα κράτησε η επιχείρηση».

Αμέσως μετά η σκυτάλη των καταθέσεων πέρασε στη μητέρα των δυο παιδιών και σύζυγο του σκηνοθέτη που δικάζονται.

«Κατά τις 6:30 το πρωί εκείνης της ημέρας ξύπνησα πρώτη. Ξύπνησα τα παιδιά που κοιμόνταν όπως και ο σύζυγός μου. Τους ξύπνησα όλους ακούγονταν φασαρία. Πήγα στο παράθυρο και είδα μέσα από το τζάμι παραταγμένους αστυνομικούς, οι οποίοι αντάλλασσαν βρισιές και φωνές με αυτούς που ήταν στην κατάληψη. Ο σύζυγός μου ντύθηκε και πήγε να μαζέψει το αμάξι μας που ήταν κάτω παρκαρισμένο. Τα παιδιά μας βγήκαν στο μπαλκόνι και τους έλεγα μπείτε μέσα.  Φοβόμουν. Κάποια στιγμή ενώ είμαι στη κουζίνα και φτιάχνω καφέ ακούμε πάνω στη ταράτσα μας βήματα και βλέπω το σύζυγό μου να πηγαίνει προς το μπαλκόνι. Πρώτα ανέβηκε ο σύζυγος μαζί με τον μικρό μας γιο. Τον μεγάλο τον έστειλα εγώ. Εγώ συνέχιζα να ακούω φωνές. Ανέβηκα με το νυχτικό στη ταράτσα. Είδα και τους τρεις πεσμένους μπρούμυτα δεμένους πισθάγκωνα και να τους πατάνε το κεφάλι. Πήρα το 100 μέσα στην απελπισία μου και τους είπα ότι δέρνουν τα παιδιά μου στην ταράτσα. Μετά επικοινώνησα με δικηγόρους και έψαχνα να ζητήσω βοήθεια. Πήρα το «100», πήρα δικηγόρο και μετά κανάλι.

Πρόεδρος: Δύο αστυνομικοί κατηγορηματικά αναφέρθηκαν στους γιους σας. Γιατί μίλησαν για τα παιδιά σας;

Μάρτυρας: Τους ξέφυγαν οι καταληψίες. Ήταν εξαγριωμένοι βρέθηκαν μπροστά τους οι δικοί μου άνθρωποι τους πλάκωσαν τους ξύλο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα