Στο Ελ. Βενιζέλος ο 32χρονος Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν

«Ευχαριστώ την Ελλάδα»

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο νεαρός άντρας ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική πρεσβεία στο Αφγανιστάν.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση, την πρεσβεία στο Αφγανιστάν και το υπουργείο Εξωτερικών που με βοήθησαν να γυρίσω πίσω υγιής», είπε στο protothema.gr ο Έλληνας πολίτης.

Ο Γιώργος Αρναούτης, αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος παρέλαβε τον 32χρονο διερμηνέα και φωτογράφο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,δήλωσε:

«Στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων και στη συνέχεια της πληροφορίας που λάβαμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που επιθυμεί τον επαναπατρισμό του και είναι εγκλωβισμένος στο Αφγανιστάν, ο υπουργός εξωτερικών κ. Δένδιας έδωσε εντολές στις αρχές του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και στην πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ ώστε να προχωρήσουμε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του. Και πράγματι αυτό έγινε, μεταφέρθηκε με ασφάλεια κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ. Εκεί τον παρέλαβαν άτομα της πρεσβείας και έμειναν μαζί του όλο το διάστημα μέχρι την επιβίβασή του στο αεροπλάνο που τον έφερε στην Αθήνα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή κατάληξη αυτής της επιχείρησης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε συμμάχους και εταίρους που μας βοήθησαν καθώς και την οικογένεια που ήταν συνεργάσιμη και μας βοήθησε πολύ το τελευταίο διάστημα», προσέθεσε ο κ. Αρναούτης.

Πηγή: Protothema.gr

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα