Στο έλεος του Θεού η φρεγάτα Σαλαμίς

Στην Κύπρο και στο κατόπι των τουρκικών προκλήσεων βρέθηκε λίγες μέρες πριν το τέλος του Οκτώβρη η ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού φρεγάτα Σαλαμίς. Σε μια έκτακτη αποστολή και για την αντικατάσταση των συναδέλφων τους που είχαν ήδη κλείσει μήνα στην Κύπρο, από την Πύλο όπου και βρίσκονταν για εθιμοτυπία και με ενδιάμεση στάση στη Σούδα για εφοδιασμό βρέθηκαν πίσω από το Barbaros.

Η ενημέρωση που είχαν τα στελέχη ήταν πως η αποστολή θα ήταν ολιγοήμερη (έως 10 μέρες) οπότε και ο εφοδιασμός έγινε για το αντίστοιχο διάστημα. Από τις 21 Οκτωβρίου όμως μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες πέρασαν πολλές περισσότερες μέρες.

Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα μάταια με σήματα προσπαθούσαν να μάθουν για τις προθέσεις του αρχηγείου στόλου. Απάντηση δεν ερχόταν ενώ η παραφιλολογία που κυριαρχεί μεταξύ των ενστόλων τους ήθελε να παραμένουν στο σημείο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Πως όμως; Όπως έμαθε η “Α” οι αποθήκες τροφίμων έχουν επί της ουσίας αδειάσει ενώ γνωρίζοντες τι επικρατεί απορούν πως θα σιτίζεται το προσωπικό έως ότου φτάσει η αντικατάσταση και επιστρέψουν στην Ελλάδα (χωρίς να είναι σαφές αν θα “δέσουν” στην Κρήτη ή στη Σαλαμίνα”). Η κατάσταση πάντως δεν εκπλήσσει κανέναν. “Δεν είναι η πρώτη φορά. Εκείνο που τους νοιάζει είναι να γίνεται με όποιο κόστος η δουλειά τους. Αλλά από προγραμματισμό μηδέν” σχολιάζει απόστρατος αξιωματικός.

Η κατάσταση αυτή ίσως να δικαιολογεί και την βροχή παραιτήσεων στο πολεμικό ναυτικό που έχει οδηγήσει την διοίκηση σε αδιέξοδο και τους συναδέλφους των παραιτηθέντων σε απόγνωση. Λιγότερα χέρια για τις ίδιες δουλειές, πολλές απαιτήσεις και ανώτατοι αξιωματικοί που “ιδρώνουν” για το βιογραφικό τους και την ανέλιξη τους.

Μοναδική ελπίδα για το πλήρωμα του Σαλαμίς η φρεγάτα Ψαρά η οποία πιθανότατα να αποπλεύσει την Δευτέρα. Κάτι που σημαίνει πως η επιστροφή του Σαλαμίς δεν αναμένεται πριν από την Πέμπτη. Ίσως μέχρι τότε η σίτιση να καλυφθεί… ψαρευοντας!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα