Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου

Το πώς έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στην Τράπεζα Κύπρου μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα συζητήσουν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Πανίκο Δημητριάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι, παρά τα σημαντικά βήματα για ομαλοποίηση και σταθεροποίηση της κατάστασης στον τραπεζικό τομέα, δεν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων στην Τράπεζα Κύπρου. Οπως είπε, το καθεστώς εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, λαμβανομένου υπόψη ότι ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης είχε θέσει ως ορόσημο για ολοκλήρωση της διαδικασίας τη 2α Μαΐου, ημέρα κατά την οποία συνεδρίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε γιατί ο διοικητής είχε επικαλεστεί πρακτικά και νομικά ζητήματα.

Τέλος, ο Χάρης Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι επιβάλλεται περαιτέρω χαλάρωση και τελικά άρση των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές. Διευκρίνισε ακόμα ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι σήμερα αρκετά πιο χαλαρά απ’ ότι ήταν στην αρχή, αλλά αυτό δεν είναι ικανοποιητικό, και τόνισε ότι η άρση τους πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιο σύντομα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα