Στο Ίλιον με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα

Η κα Συρεγγέλα συναντήθηκε με γυναίκες που προσήλθαν να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο και έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες της χώρας

Στο Δήμο Ιλίου, όπου βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, παρευρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Η κα Συρεγγέλα συναντήθηκε με γυναίκες που προσήλθαν να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο και έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες της χώρας.

«Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού σώζει ζωές. Γι’ αυτό όλες μας οφείλουμε να μην αμελούμε τον τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία. Η εξέταση αυτή που χρειάζεται λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που αποτελεί τον πιο συχνό γυναικείο καρκίνο. Και όταν ο καρκίνος ανιχνεύεται έγκαιρα, έχουμε πολλές πιθανότητες να τον νικήσουμε», δήλωσε η κα Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια η υφυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) Ευάγγελο Φιλόπουλο για το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού που πραγματοποιεί η ΕΑΕ σε όλη τη χώρα. «Με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου μπορούν να εξεταστούν οι γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικές μονάδες και με πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ΕΑΕ, μπορούν να σωθούν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Συρεγγέλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα