Στο «κάδρο», για εθνική, και ο Χιμένεθ

Η τραγική εικόνα της εθνικής και με την Αρμενία κατέληξε στην ήττα που «στρίμωξε στα σκοινιά» την εθνική. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη γενικότερη στάση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, Άγγελου Αναστασιάδη, προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων.

Οι περισσότερες από τις οποίες -αν όχι όλες- κατατείνουν πως ο 66χρονος τεχνικός είναι εν αναμονή πρώην ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Οι συζητήσεις, πλέον, δεν βρίσκονται στο στάδιο του αν πρέπει να μείνει ή να φύγει. Αλλά στους όρους με τους οποίους θα επέλθει το «διαζύγιο». Και παράλληλα, στην «επόμενη μέρα», δηλαδή στον αντικαταστάτη του.

Στο τραπέζι έχουν «πέσει» ήδη τα ονόματα των Μαρίνου Ουζουνίδη και Τραϊανού Δέλλα. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προβιβαστεί ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Επικαλούμενοι και το -καθοριστικό στις αποφάσεις- οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Η σκέψη τους δεν βρήκε ανταπόκριση. Αλλά το εφαλτήριο της (οικονομικό) ήταν ο ένας από τους δύο… βατήρες που οδήγησαν και σε τέταρτη πρόταση.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα μας, για τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα προτάθηκε και ο Μανόλο Χιμένεθ. Εκτός από το προσιτό της περίπτωσης σε οικονομικό επίπεδο, οι προτείνοντες εστιάζουν και σ’ ένα άλλο -διαπιστωμένο στην πράξη- προσόν του.

Ότι γνωρίζει από «καράβια σε φουρτούνα» και έχει μ’ επιτυχία περάσει τις εξετάσεις πλοήγησής τους σε… ήρεμα νερά. Θυμίζοντας σε τι κατάσταση ανέλαβε την ΑΕΚ κι ότι όχι απλά την συμμάζεψε αλλά την οδήγησε και σε επιτυχίες. Προσθέτοντας  πως η αγωνιστική του φιλοσοφία, ταιριάζει στα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με την πρόταση και τα επιχειρήματα στήριξής της διαφώνησαν κάποιοι (κυρίως από τον βορρά) αλλά δεν «στύλωσαν τα πόδια». Άλλοι πάλι δεν εκφράστηκαν θετικά αλλά και δεν την απέρριψαν. Γεγονός που κάνει τους προτείνοντες/υποστηρικτές της να αισιοδοξούν.

Άρα, μην αποκλείετε -τελικά- το «αντίο» του Αναστασιάδη να ακολουθήσει το «buenos dias» του Μανόλο.

Διαβάστε επίσης