Στο κάδρο και η Μαρία Παπασπύρου

Kαι τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου βάζει στο κάδρο των ευθυνών, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η μητέρα που έχασε την κόρη της Εβίτα, τον μικρό της γιό Γρηγόρη και τον άντρα της Ανδρέα Φύτρο.

Με αίτηση, που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, η Βαρβάρα Βουκάκη – Φύτρου, η οποία έχει μηνύσει για ανθρωποκτονια με ενδεχόμενο δόλο τους πρώην υπουργούς Τόσκα και Σκουρλέτη, την περιφερειάρχη Ρενα Δούρου και το δημαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, καθως επίσης Πυροσβεστική και Αστυνομία, ζητάει απο τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, να της χορηγηθούν αντίγραφα του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα της τελευταίας διετίας.

Επίσης ζηταει αντίγραφο των πορισμάτων των ελέγχων, που διενεργήθηκαν απο την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στις υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα, για τα έτη 2016, 2017 και 2018, όπως και αντίγραφο των ενεργειών στις οποίες προέβη η κ. Παπασπύρου απο την απουσία του Δήμου Μαραθώνα στο Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Περιφέρειας Αττικής Ανατολικής Αττικής τον Απρίλιο του 2018, με αντικειμενο συζήτησης την προετοιμασία της αντιπυρικής πρστασίας 2018, την οποία υποχρεούται να γνωριζει.

Η κ. Φύτρου επισημαίνει ότι, όλα τα παραπανω, που αιτείται, θα αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία στη μήνυση, που έχει υποβάλλει, για τις ενέργειες και παραλέιψεις των αρμοδίων, που οδήγησαν στους 99 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης