Στο «κάτω συρτάρι» του Γραμμένου η «πολυϊδιοκτησία» του ΠΑΟΚ…

Η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου αποχωρεί λίαν συντόμως από την ΕΠΟ, έχοντας ήσυχο το κεφάλι της ότι συνέβαλε καταλυτικά στην ενίσχυση της αναξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Αιχμή του δόρατος στην πολιτική του… δικού μας Βαγγέλη, όπως έλεγε και ο Ιβάν Σαββίδης, η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ.

Στις 9 Μαρτίου 2020, ο ΠΑΟΚ  άσκησε έφεση κατά της ποινής αφαίρεσης 7 βαθμών που του είχαν αφαιρεθεί για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη. Στις 14 Απριλίου η έφεση απορρίφθηκε από τη δικαστική επιτροπή και ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το CAS επέστρεψε την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, προκειμένου να την εκδικάσει μπαίνοντας στην ουσία της, δίχως να έχει δεσμεύσεις από την ετυμηγορία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το CAS διέταξε ότι η αφαίρεση επτά βαθμών που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ μένει στην άκρη και η υπόθεση επιστρέφει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για εκδίκαση.

Από τότε πέρασαν 4,5 μήνες και μια σειρά λόγων –ανεξήγητων στην πλειοψηφία τους– κρατά την περίφημη υπόθεση στο ψυγείο. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έπρεπε άμεσα να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση, ώστε να μην μπει ένα ακόμη πρωτάθλημα σε περιπέτειες. Γιατί πλέον, όποια και αν είναι η απόφαση, θα έχουμε φωνές από τον θιγόμενο και ίσως ο τίτλος κριθεί με βάση το αν θα αφαιρεθούν τελικά οι 7 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ ή όχι.

Η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου όφειλε άμεσα μετά τις παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής Εφέσεων τον περασμένο Ιούλιο να προχωρήσει σε σύγκληση γενικής συνέλευσης για τον ορισμό νέας σύνθεσης. Μετά την απόφαση του CAS είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος Παναγιώτης Φιλόπουλος, ακολούθησε το μέλος Γεράσιμος Βρυώνης και στη συνέχεια στις 17 Ιουλίου επίσης τα μέλη, εφέτες, Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου και Νίκος Βόκας.

Η Επιτροπή Εφέσεων ως εκ τούτου δεν είχε τη σύνθεση για να εκδικάσει την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης αναφορικά με την πολυϊδιοκτησία. Η Ομοσπονδία θα έπρεπε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την εκλογή νέων μελών, διαδικασία που απαιτούσε 15 μέρες.

Κι όμως, αντί να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ως νομικός, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και η παρέα του καθυστέρησαν και η περίφημη γενική συνέλευση έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Οκτωβρίου, πριν ενάμιση μήνα δηλαδή.

Με δεδομένο ότι μια επιτροπή της ΕΠΟ, η Επιτροπή Εφέσεων, δεν λειτουργεί επί 4,5 μήνες, άνετα όποια ΠΑΕ ή Ένωση ή Σωματείο προσέφευγε στο Πρωτοδικείο, θα κέρδιζε την έκπτωση του κάθε Δ.Σ. της ΕΠΟ, και θα πετύχαινε τον διορισμό Προσωρινής Διοίκησης, που θα διενεργούσε και τις εκλογές. Μάλλον όμως οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ για την ορθή λειτουργία της ΕΠΟ, δεν πολυασχολούνται με τη νομιμότητα.

Ο Ολυμπιακός τότε βιαζόταν και κατέθεσε αίτημα στη Super League, ώστε να συγκροτηθεί άμεσα η επιτροπή πριν από τις 9 Οκτωβρίου. Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε στη Λίγκα, η πρόταση των «ερυθρολεύκων» απορρίφθηκε με 8 ψήφους κατά, 5 υπέρ και μία λευκή από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι άλλες τέσσερις ομάδες που υπερψήφισαν την πρόταση των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Άρης, η ΑΕΛ, ο Ατρόμητος και ο ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάει η υπόθεση της εκλογής των μελών της Επιτροπής Εφέσεων πίσω, και το κατέφερε… Όπως κι έγινε από την ΕΠΟ του Γραμμένου. Στη Θεσσαλονίκη εκλέχτηκαν τελικά οι Χρήστος Παπακώστας (46 σταυροί), Δήμητρα Μπάτρη (45), Ιωάννα Κόσινα (43), Μαργαρίτα Στενιώτη (42) και η Άλκηστις Σιάννου (40). Από τα πέντε μέλη, τα τρία θα έπρεπε να ορίζονται σε κάθε υπόθεση. Αναπληρωματικά μέλη ήταν οι Μελισσινός (10), Γιαρένης (9), Πουρνάρα (7), Λιγνού (7), Παντελίδου (4).

Ακολούθησε νέο μπαράζ παραιτήσεων, ελέω… δημοσιευμάτων μέσα σε λίγες ώρες. Μετά την παραίτηση της εφέτη Μαργαρίτας Στενιώτη και την αντικατάστασή της από τον Αντώνη Μελισσινό, παραιτήθηκε και δεύτερο τακτικό μέλος της Ε.Ε. Η εφέτης Άλκηστις Σιάννου παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον εφέτη Ηλία Γιαρένη.

Στις 21 Οκτωβρίου κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ γνωστοποιήθηκε η σύνθεση της νεοεκλεγείσας Επιτροπής Εφέσεων ως εξής:

Τακτικοί: Ηλίας Γιαρένης (Πρόεδρος), Αντώνιος Μελισσινός (Αναπληρωτής Πρόεδρος), Δήμητρα Μπάτρη, Ιωάννα Κόσινα και Χρήστος Παπακώστας. Αναπληρωματικοί οι: Χριστίνα Πουρνάρα, Σοφία Λιγνού και Αποστολίνα Παντελίδου.

Τελειώνει ο Νοέμβριος και στην πολύκροτη υπόθεση του ΠΑΟΚ τηρείται σιγή ιχθύος. Ο Βαγγέλης Γραμμένος σφυρίζει αδιάφορα και περιμένει να πηδήσει από το τρένο της ΕΠΟ. Ο «δικέφαλος του βορρά» είχε λόγους να πάει πίσω η υπόθεση.

Πέραν αυτού, στις 27 Οκτωβρίου, ΜΜΕ φιλικά προς ΠΑΟΚ  ανέδειξαν ότι ο νέος πρόεδρος, Ηλίας Γιαρένης, έχει σχέσεις με τον Ολυμπιακό, καθώς οι δύο κόρες του, Αφροδίτη και Θεοδώρα, είναι για χρόνια κολυμβήτριες στην ομάδα του Πειραιά.

Είτε με πρόεδρο τον εφέτη Γιαρένη είτε χωρίς, η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει. Ο Ολυμπιακός που καιγόταν, κάτι συνέβη και… ξέχασε την αφαίρεση των επτά βαθμών του συνδιεκδικητή του πρωταθλήματος. Τι ρόλο μπορεί να έχει παίξει ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε αυτή την ιστορία; Γιατί ξαφνικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραέριξε τους τόνους. Η ΑΕΚ που επίσης θα έπρεπε να ενδιαφερθεί να μείνει πίσω ο ΠΑΟΚ, δεν κάνει καμία κίνηση λόγω της συμμαχίας της με τον «δικέφαλο του βορρά», στην ΕΠΟ.

Αν αρχίσει ακόμη και τώρα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, θα κάνει χρόνο για να τελεσιδικήσει. Ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν θα υπάρχει πουθενά, οπότε η καυτή πατάτα θα πέσει στον διάδοχό του Σταύρο Ψαρρόπουλο.

Η ουσία είναι πως το πρωτάθλημα θα έχει προχωρήσει και μπορεί να προκληθούν νέα δεδομένα που θα φέρουν εντάσεις, όποια και αν είναι η ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων. Και πως οι αρμόδιοι φορείς αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Ας μην ψάχνουν μετά αλλού υπεύθυνους για εντάσεις και κλιμάκωση της βίας στα γήπεδα. Ας πάρουν έναν καθρέφτη και θα τους βρουν…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα