Στο… κενό η στοχοποίηση του Μ. Σάλλα

To «πράσινο φως» για την είσοδο της Lyktos Participation, του Μιχάλη Σάλλα, ως Στρατηγικού Επενδυτή, στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, έδωσαν την Παρασκευή οι αρμόδιες εποπτικές αρχές και συγκεκριμένα η Τράπεζα της Ελλάδος (Γιάννης Στουρνάρας) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Μάριο Ντράγκι), μέσω του SSM.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Δεν πάει πολύς καιρός –σχεδόν 3 εβδομάδες– που τραπεζικοί και πολιτικοί κύκλοι είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν τα επιχειρηματικά σχέδια του κ. Σάλλα, με δύο διώξεις σε διάστημα πέντε ημερών, διώξεις που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Τότε ο τραπεζίτης με σκληρή δήλωση του είχε επισημάνει ότι «δεν θεωρώ τυχαίο τον χρόνο άσκησής της αφού συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών μου σχεδίων. Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μία προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της Τράπεζας. Λυπάμαι για το γεγονός πως μαζί μου αδίκως ταλαιπωρούνται 30 ακόμη άνθρωποι της αγοράς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς».
Όταν την επόμενη ημέρα πληροφορήθηκε τη δεύτερη δίωξη, ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς σχολίασε ότι «δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω παρά μονάχα, ότι αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της χθεσινής μου δήλωσης».

«Προασπίζουμε τους μετόχους, εξασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας»

Μετά το «πράσινο φως» από τους Γιάννη Στουρνάρα και Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Lyktos, Μιχάλης Σάλλας, ανέφερε: «Η συμμετοχή μας στην Παγκρήτια αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στην Οικονομία της Κρήτης, στη δυναμική των Συνεταιριστικών Τραπεζών, αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας συνολικότερα. Άμεσος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη Διοίκηση της Τράπεζας στην εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του πιστωτικού ιδρύματος, για την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προάσπιση των συμφερόντων των 84.000 μεριδιούχων – μετόχων μας και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα