Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Κρήτης – Δημιουργείται και 4η κλινική κορωνοϊού στο Βενιζέλειο

Την άμεση και με θεσμικό τρόπο ενίσχυση των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ζήτησε ο Γ. Πασπάτης

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους ειδικούς η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης, με τους ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό συνεχώς να αυξάνονται.

Ειδικότερα:

  • Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται συνολικά 73 ασθενείς με κοροναϊό εκ των οποίων οι 4 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.
  • Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 58 ασθενείς εκ των οποίων οι 16 στη ΜΕΘ ενώ από αυτούς οι 15 είναι διασωληνωμένοι και σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, όλοι είναι ανεμβολίαστοι.
  • Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται 49 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ και από αυτούς οι 3 διασωληνωμένοι.
  • Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 26 ασθενείς εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ενώ στον Άγιο Νικόλαο, νοσηλεύονται δύο ασθενείς στην κλινική  κοροναϊού.
  • Στη Σητεία, νοσηλεύεται ένας ασθενής, στην Ιεράπετρα 4 στην κλινική covid και 7  στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο της Νεάπολης.
  • Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, νοσηλεύονται 2 άτομα στην κλινική κοροναϊού
  • Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, νοσηλεύονται 4 άτομα και
  • Στο νοσοκομείο Νεάπολης, νοσηλεύονται 7 άτομα.

Σύμφωνα με το ekriti, o συντονιστής περιστατικών Covid στο Βενιζέλειο, Γρηγόρης Πασπάτης, τονίζει ότι το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια του.

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη”. ο κ. Πασπάτης ανέφερε: «Καταλαβαίνω ότι ο τουρισμός είναι απαραίτητος, και όλα γίνονται για να μην διαταραχθεί το τουριστικό ρεύμα, όμως το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Οι δυνατότητες του νοσοκομείου μας τόσο σε κλίνες όσο και σε προσωπικό, μας έχουν ξεπεράσει. Είμαστε στα όριά μας πλέον».

Την άμεση και με θεσμικό τρόπο ενίσχυση των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εν προκειμένω από τα Κέντρα Υγείας της ενδοχώρας, ζήτησε ο Γ. Πασπάτης.

«Τα βράδια της εφημερίας, φτάνουμε και τους 60 ασθενείς. Ο κόσμος ζει, κινείται, αρρωσταίνει. Έχουμε τροχαία, εμφράγματα κτλ. Το νοσοκομείο πρέπει να δουλέψει κατά 50% περισσότερο από αυτό που δουλεύει τώρα. Όμως, το υπάρχον προσωπικό είναι πολύ κουρασμένο ενώ το προσωπικό που ήρθε δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά», τόνισε ο κ. Πασπάτης.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει και τέταρτη κλινική covid γι’ αυτό, όπως είπε, σταδιακά θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη μετακίνηση του προσωπικού, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα