Στο Λουξεμβούργο o M. Βαρβιτσιώτης για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Βασικό θέμα του Συμβουλίου είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Ιουνίου, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται μεταξύ άλλων οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας

Στο Λουξεμβούργο θα βρεθεί αύριο Τρίτη 22 Ιουνίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να συμμετάσχει Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Βασικό θέμα του Συμβουλίου είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Ιουνίου, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οικονομική ανάκαμψη, το μεταναστευτικό ζήτημα, οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας και ΕΕ-Ρωσίας.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη θέματα που αφορούν στη Διεύρυνση και Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Κράτος Δικαίου στην Πολωνία, τις Αξίες της Ένωσης στην Ουγγαρία, αλλά και τις σχέσεις Ε.Ε. – Ελβετίας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα δώσει επίσης το “παρών” στις διακυβερνητικές διασκέψεις της Ε.Ε. με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία βάσει της Νέας Μεθοδολογίας Διεύρυνσης.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα